Cityfestivalen

Snart bär det ner till Cityfestivalen, jag  har denna ↓ outfit på mig! 
 
Blir att träffa Diana i alla fall idag, en kort stund bara men ändå! Ska bli kul att se henne, var ett tag sen ♥
 

Lugn dag!

Dagens planer ändrades helt efter att jag fick reda på att jag inte kunde komma till Diana idag, så istället har jag tagit sovmorgon och ska skriva packlista! Kommer gå åt många hjärnceller till det, för det mesta är i tvätten så jag kan inte kolla riktigt vad jag har att ta med mig... Det känns som att jag försöker greppa något, men jag famlar i dimma och ger snart upp. Positiv nu, ida. Bara att sätta på skön musik och aktivera tankarna!
 
 
Vad säger ni, tror ni jag hinner packa klart innan alla låtar är spelade? ;)
 

Fullt Upp

Har kommit hem & varvat ner från Jossan och allt kul det innebar, bland annat sena nätter ;) Bilderna - 2112st - håller på och laddas in i datorn, minneskortet ska tömmas och batteriet laddas. Imorgon bär det av till Diana för fotografering av smycken om jag inte minns fel och bara prata om allt och ingenting, like old times ♥ 
 
Det har vart en helt underbart galen, fantastisk vecka borta i örebro, hade vart heelt okej om han däruppe ville klicka på replay! Imorgon är jag då hos Diana på förmiddagen, my lovely mother tar hand om stallet, så kan jag packa de få timmar jag är hemma för att sen dra ner till Cityfestivalen och ha en allmänt skön kväll. Jag kommer säkert glömma hur mycket som helst i packningen till Markebäck, jag är ju van att lugnt och sansat skriva en packlista någon dag innan för att sedan i god tid ha tvättat alla kläder som ska med och packa ner allting. Nu blir det listor högt och lågt och kläder som tvättas redan samma dag vilket gör att jag inte ens vet vad jag har för kläder jag kan ta med, packningen blir klar i sista sekunden osv.. KAOS! Måste försöka vända rätt på dygnet igen, på Markebäck börjar jag ju halv 8 varje dag. Försökte ju igår och det tog 2 timmar från det att jag sa att jag skulle gå och lägga mig tills dess att jag kunde somna, haha. Lär i alla fall kunna sova ut imorgon, tur det!
 
 

I dont´t care how many people are in the woorld. i want you. end of story.

Ligger i sängen och ska strax stänga av datorn för att försöka sova, dock ensamt här utan Ida :(
I morgon blir det att hjälpa en kompis med lite rädslor, ska bli spännande! Får se hur det går, men tror att det kommer gå bra (y)

You are around me and..
 
 
 

Ida ! <3

Ida har nu åkt hem till Västerås igen ... :(
Känns jätte tomt här och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. En vecka med världens bästa Ida hade det kunnat bli bättre? Nej! Eller jo en sak, att min ponny haft sko i dag så det hade kunnat bli ännu mer bilder! Men han var ändå hur fin som hälst både i tisdags när jag red på gärdet när Ida fotade...
 
...och när vi var iväg på Pay and Jump...
 
Han har inte hoppat så himla bra på ett tag nu! Men han hur fin som helst MIN fina kille <3
 
Och sen sist men inte minst blev det ett lättare pass där jag red barbacka och han gick super också :') Så stolt!!
 
Nu får han några dagar vila (eftersom han inte har sko) och sen blir det nya tag igen :) Nu blir det att träna massor i både höst och vinter för att sedan starta ett par lokala hopp (ev. dressyr också kanske?) tävlingar nästa år :D

 

take care of yourself, you're everything you have.

Bildbomb från igår, denna gång porträttbilder på Rocky! :)
 




 

Ida.. .

...ska nu sova har hon fått för sig, samtidigt som hon hon hoppar runt? hmm ajja! Bäst att göra som hon säger, med andra ord God natt :)
 

Visste ni att....

...Ida alltid sover i strumpor?
 
...Jossan aldrig sover i strumpor?
 
...Ida är under 160cm?
 
...Jossan inte tycker om att vara med på bilder?
 
...Ida sover lika bra på golvet som i sängen?
 
...Jossan har svårt att sova med "vanligt" täcke (om det gäller täcke, sovsäck går bra)?
 
...Ida blandar engelska och svenska när hon pratar?
 
...Jossan är scout?
 
 
...Desutom har vi tillsammans ridit vilse barbacka i Tivedens skogar, vilket resulterade i att vi fick använda GPS för att hitta tillbaka? ^^
 

Sängdags

Idag knäppte jag huur många bilder som helst, har ~1500 bilder på min kamera just nu haha.
 
Vi började med att fota Jossan, gick bättre ju längre tiden gick, och avslutade med ett ridpass/porträttbilder på en gräsplätt. Är helt slut i hjärnan efter så många timmars kreativitet! Så slut att jag knappt kommer på något att skriva här så jag bjuder på lite -oredigerade- bilder istället...
 

Hemma!

Nu är vi hemma igen, så om en stund (efter vi dushat) så kommer lite bilder upp från i dag om ni vill se? :)

stallet

Sitter i stallet och väntar på bättre tider! I dag har det blivit massa fotografering. Och ännu mer kommer det bli! Vill ni ha en bildbomb ikväll? :)

Gårdagens Pay and Jump!

Gick super, är jätte nöjd över det vi presterade inne på banan, hade dock kunnat gå bättre på framridningen, men det var lite mörkt och dåligt ljus vilket gjorde att han "missade/bedömde fel på hindrena"..  Men sen ute så gick han hur bra som helst både i 90 cm och 1 meter :'D

Första rundan var jag lite stressad, hade gått så där inne på framhoppningen och varit lite stress till vittvång från stallet. Men sen väl inne på banan tänkte jag att det fick "gå som det gick" och det gick ju bra! Kom felfritt runt en 90 cm bana och jag var/är hur nöjd som helst med det och han var verkligen super duktig och ville hoppa samtidigt som han tyckte det var kul <3

Hann skritta en stund emellan och sen var det dags att gå in på banan igen för att hoppa 1 meter. Hade inte hoppat fram till den eftersom jag nyss hoppat 90 cm.. Så tänkte att han behövde skritta emellan bara vilket var bra! Han gick även denna gång hur bra inne på banan som helst! Och gick mycket bättre över mina förväntningar!! Han kom bra på de flesta hinder, var sista hindret som jag slappnade av lite väl mycket till, då jag hade hoppat allt annat felfritt. Så fick "hjälp" att smacka och så var vi över det sista hindet felfritt också med ett lite kråkhopp ^^


Alltsom allt var vi alltså felfria både i 90 cm och i 1 meter :'D Duktig ponny <3
 

Gästbloggning Tuva

Hejsan alla Jossans och Idas läsare!
Jag heter Tuva Svedin och bloggar på http://cavallii.blogg.se ! :)
Jag driver den bloggen tillsammans med Maja Dahlberg, men hon har "sommaruppehåll" just nu så jag är själv på den just nu.
Här har ni en bild på mig & Pokèmon;
 
Pokèmon heter då my big heaaaaaart!! :D Han & jag tävlar just nu LB, men vi håller på å ta oss mer uppåt till iaf LA i år. Han är verkligen världens bästa, love you my pokpokiSvart hjärter (kort)
Sen har vi även Merlin;
 
Han är en bponny. Så jag får tyvärr inte tävla honom längre eftersom jag är över 13, men han är verkligen jätteeeeeefiiiiiin!
Ni får väldigt gärna följa http://cavallii.blogg.se !! Vi skulle bli jätteglada! :D
Sen måste jag bara säga att denna bloggen är grymt bra, håller ni inte med mig? Så glöm inte att läsa denna heller :D
/Tuva Svedin!! :)

stallet

Hej, vi sitter fortfarande i stallet och fifelurar.. Väntar på att kloclan ska gå fortare, blir att rida i väg om typ en timme x) Hundra års väntan x( Men kul iaf när det blir ridning :)

Stallet - Överraskning!

Nu blir det strax att cykla till stallet för att borsta av Rocky, fota och massa mer!
Ikväll blir kommer det en överraskning så håll utkik! ;)


 

Frågestund!

 

"Pics are made for sharing"

Idag har det vart full rulle hela dagen! Vaknade ganska tidigt (för att vara mig.. nu när det är sommarlov). Blev iaf att vi drog till stallet runt 13? För att fotografera lite plus mysa med Rocky och efter stallet åka till Hööks :)

Blev tvungen att klippa Rockys man innan vi skulle fota då den var påtok för lång x( Det blev grymt mycket bättre :)
När vi hade borstat och skulle börja linda och sadla så kom regnet, dock varade det inte jätte länge som tur var. Så lagom till de att vi skulle ut och rida/fota så var det strålande sol och bra väder igen (y'
 
Här kommer ett par bilder från dagen! oredigerade, Foto Ida Husell
 







 
 Tog hundra år att ladda in alla bilder och få de i någolunda ordning.. Men tillslut så blev de alla på "rätt/okej" plats :) Skulle det vara kul med lite jämförelse bilder från när Ida var här sist? :)
 

Woop Woop

Drar med kameran till stallet och hoppas på att regnet aldrig kommer! Jossan och Rocky får agera fotomodeller, men kreativiteten sparar vi till en annan dag. Idag satsar vi på ridbilder!
 
 
Största kreativitetsflödet är ju ändå när jag fotar Jossan ensam, som människa ;)
 

Nu blir det...

....stallet för fotografering och mys :) (y)
 
 
 

God morgon..

.. var för några timmar sen men ändå :)
Vi vaknade runt halv elva men orkade dock inte gå upp då, så blöev att vi somna om till strav efter elva då mamma ringde? hmm.. Var desutom någon som ringde när klockan var 9.02 och väckte oss, dock orkade inte någon svara xD Men kunde iaf somna om då med som tur var :)

Idag blir det en sväng ut i det fina vädret samt massa fotografering :) Kanske kommer upp lite bilder här i em/kväll om ni vill se? :)

Kan bjuda på denna film sålänge, från Pay and Jumpen förra veckan! Här är film på när vi hoppar 85 cm :)
 

Myggbett...

Ida har ett myggbet här.. xd och det hjälper inte om hon biter på det heller :( HAHAHA förlåt ^^

mitt nya rum!

Den allra bästa hälsningsfrasen har jag kommit fram till är; Hello homies. Den fungerar i ALLA lägen!
 
Sitter här på jossans rum och försöker att med mental kraft göra om det till mitt rum. Önska mig lycka till? Jag tror jag är klar redan imorgon! Underskatta aldrig Ida Husells tankekrafter. Vi har vart i stallet hos Rocky och han har fått sin beskärda del gos idag, tror han skulle dö annars. Liksom, falla platt till marken och bara.. dö. Inget farväl, ingenting (allt för skuldkänslornas del). Så idag har vi gjort allmänheten en god gärning och gosat med honom :)
 
 
Sitter och skriver lite random saker till nån kille på facebook... på jossans facebook, notera. Vi har tydligen 29 gemensamma vänner och jag har ingen aning om vem det är?? FB i ett nötskal. BARA LITE!
 

Dagens shopping


Hemkommen

Nu har jag precis kommit hem från rundan på stan, var där i över 5 timmar haha. Först lämnade jag tillbaka mina låneböcker på biblan, sen sprang jag runt med Paow på stan, för att senare gå hem till henne (hon bor väldigt nära stan) för att hon ville visa en tröja hon hade målat ett tryck på. Sen när jag precis hade börjat gå hem så ringer mamma och undrar vad jag ville ha med för bredband ner till Markebäck för hon skulle ner på stan och köpa det då. Så möttes vi på stan och köpte bredbandet tillsammans och som av en händelse så frågade hon om det var något jag behövde i klädväg. Så vi köpte två linnen, ett par shorts, skärp och en massa underkläder. Bilder kommer, ska bara till stallet först!
 

Vaken :D

Haha ! För ovanlighetens skull tänkte jag försöka vända tillbaka dygnet lite! Så la mig runt två i natt vilket är tidigt jämfört med andra dagar haha, iaf så somna jag relativt fort och sen vaknade jag av att klockan ringde och sa att det var dags och gå upp halv elva, dock låg jag kvar med fast klockan ringde var femte minut ungefär. Var skönt att inte stressa upp fast samtidigt komma upp (y'
 
Idag blir det att åka till lekochbuslandet med lillkusin för att sedan ta emot Ida och åka till stallet :D Längtar redan tills hon kommer även om det är ett par timmar kvar ;)
Nej, nu måste jag städa mitt rum och sen äta lite för att sen gå till bussen byebye ^^
 

Slappa ögonlock

Min väckarklocka har precis väckt mig och påmint mig om att jag har ännu en fullsmockad dag framför mig, kulkul. Först ska jag dra ner på stan och möta upp en kompis för att lämna tillbaka böcker på biblan och sen bara hänga med när hon far runt i affärer.
 
 
Sen måste jag hem för att få skjuts ut till stallet och fixa allting där, blir en snabbis bara eftersom hon ska vila idag. Efter det så kommer Adam och så ska vi gå igenom en del saker, och sist men INTE MINST så åker jag till Jossan!! Känner att jag någonstans där måste klämma in att jag ska packa också... Aja, det löser sig.
 

Jadu..

.. Sitter här och gör absolut ingenting! Borde städa mitt rum eftersom världens bästa Ida Husell kommer hit i morgon men orkar inte riktigt hehe xd Iaf så kommer hon hit i morgon vilket kommer bli BÄSTA VECKAN !! :D
 
* Ne måste nog städa lite.. hmm.. * Ärsh ;)
 
Iaf så blir det en tur till lek och buslandet för att busa med lillkusin på em innan Ida kommer hiiiiit :D För att sedan åka till stallet och slappa när Ida kommit hit ^^

 
 
 

as if we'd never grow up

Dagen har vart låång, har lyckats vara på 5 olika ställen - enköping, stallet, ica, pappa och mamma. Har fixat nu så jag har fått ett eget bankkort och en massa kul att ha med upp till Markebäck! Säger alltid att jag ska upp dit fast det ligger ju neråt.. skumt. 
 
 
En annan sak som jag stör mig sjukt mycket på är att nu efter min födelsedag så har jag råd med mitt drömobjektiv. MEN, så måste jag ju betala hemsidan (som snart är klar!!) så det blir liksom - i got enough money...
 
 
KUUL. Fick lite ansiktsmasker, bodybutter, trosor (varför skriver jag det ens?), en långärmad ridtröja, en spegel att ha på mitt rum hos pappa och pengar. Just nu sitter jag och planerar packning både inför veckan hos the one  and only - josefine svedberg ♥ Är det bara jag som älskar att skriva packlistor och strukturera & ordna och greja? Kommer på såna här knäppa saker om mig själv hela tiden, ändå har jag svårt att komma på saker när jag ska skriva "saker ni inte visste om mig" ? 
 

Partyprinsessan

Hejhopp alla fina, har precis haft första kalaset hemma hos pappa. Om ungefär en halvtimme åker jag och brorsan hem till mamma, så väntar nästa kalas där kl 18! Jag fyller alltså 16 hela år och jag har aldrig i mitt liv känt mig så oentusiastisk över min födelsedag som idag. Känns precis som vilken dag som helst. Det är blandat regn och sol, typisk sverigesommar alltså och jag började dagen ute hos bästa pownien ♥ Fick ett scapa-schabrak (utvalt av mig hehe) och veredus carbon gel benskydd (fram) av mamma i present. Nöjd tjej!
 
Ett sånt fick jag, huur snyggt?! Tror Cristall kommer passa jättebra i grå+rosa. Släppte henne först i ridhuset, hade bakskydd för första gången och söt som hon är så ser man hur hon står med ett bakben upp mot magen och utstrålar "matte, jag kan inte gå. jag har nånting på benet". Efter en liten stund släppte det och hon kunde busade runt i ridhuset. Sen tränsade vi och skrittade ut en tur barbacka! Första gången där med. I början tyckte hon det var lite konstigt och trodde att hon kunde trava ifrån det, men när hon insåg att jag likförbannat satt kvar däruppe så lugnade hon ner sig och accepterade situationen. En än så länge väldigt lyckad födelsedag, men världens godaste marängtårta i magen!
 

Paint bild över stallet!

Så här ser mitt stall ut då på ett ungefär :)
BIld gjord i paint, när jag var lite flum i går innan jag somnade haha ! Skulle det va kul att se riktiga bilder också? :)
 
 
 
 
 

Ingen vanlig dag!! ♥

Idag är det absolut ingen vanlig dag utan i dag är det Idas födelsedag :D
Hoppas hon får en super dag! Grattis Ida
 
 
Världens finaste och bästa ida husell !! 

 
 
 

Stallet..

Cyklade till stallet i dag trotts att det regnade! Åkte dit på em då jag var så trött på fm tyvärr :/
Väl i stallet så pysslade jag lite, och fixade lite som behövdes fixas. Både Johanna och Emelie var ute å red, när jag kom och jag skulle ha vart med va tanken men kom saker ivägen. Så efter jag hade gått i min egna värld en stund och fixat så kom de dygnsura tillbaka efter ridturen! :)

Jag fortsatte pyssla med det jag höll på med, samtidigt som jag pratade lite med dem. Hängde även upp denna "leksak" i Rockys box idag, fick låna den av Emelie (y' Eftersom hennes häst inte gillade den men Rocky verkade tycka om den :)
När de hade åkt så tog jag ut R. myste en stund körde sen några trick ute i lösdriften (eftersom det regna ute). Vilket gick bra kommer en kortare film sen om ni vill se? :)
Sen tog jag även ett par bilder på min prins! <3 Finns även några portrett bilder om ni vill se?

 
 
Vill ni se mer bilder?! :)


Melankoliska Tankar

Idag är en sån där dag där man inte vill göra någonting alls. När man uttråkad väntar på att dagen ska passera för att än en gång få glida in i sömnens glömska. Man finner ingen mening i att påbörja någonting man ändå inte har motivationen till att avsluta. Man lyssnar på hjärntvättad musik och meningslösa tv-program för att ordlöst uttrycka den otroliga tristess som råder. För att slippa aktivera hjärnan som aldrig riktigt vaknade. Soffan är världens mittpunkt och att lyfta tv-kontrollen har blivit en OS-gren.
 
 
Därför ska det bli skönt att nu ofrivilligt åka till stallet. Att ha någonting man måste göra, oavsett hur slappt humöret är. Något som skyndar på de trögflytande hjärncellerna, pushande som PT:n du aldrig hade. För jag vet, att när jag väl står där, så klarnar blicken. Energin återvänder och livsgnistan tänds av den mjuka mule som oroligt söker trygghet i min axel. Få träffa människor, spela med i det sociala spelet och tvinga fram en positiv utsida. Jag vet att när den första, ansträngande syreupptagningen har skett i musklerna så går resten av sig självt. Endorfinerna flödar i blodet och leendet är inte längre lika ansträngt. Jag vet att jag älskar stallmiljön. Tur det, när jag inte har något val. Jag måste åka nu.
 

Nu blir det...

... äta sen åka till stallet :))
 

Kniven Mot Strupen

Sitter här med Tea och kollar på Kniven mot strupen, har gjort det i typ 2 timmar nu... Vi har käkat 3 paket Cheez Dippers och 1 paket Toffifee, tjockisar som vi är ;) Pappa och Anna har fortfarande inte gått upp ur sängen än, och det är vi som ska vara "trötta tonåringar". JO TJENA.
 
 
Sen en annan sak... Varför är det så mycket reklam? Av ALL reklam jag ser så kanske jag köper 0.00025% av produkterna. Och med tanke på hur mycket en reklamplats kostar så lär det ju inte vara värt det. Fett ovärt. Tea Terroriseraren terroriserar vår hund Märta, hon har en kudde hon alltid ligger på och Tea rycker undan kudden under henne. Taskigt. Flummigt inlägg det blev...
 

Dygnet...

..har jag vänt på helt och hållet tyvärr! :( Så somnade runt 5 igår, vilket inte är okej! Men försökte ch kunde inte somna innan!! Sen vaknade jag för typ en timme sen x( Haha nu har hela dagen nästan gått ju :o I natt/morgon får jag ta tag i detta! Så äre bara.
 
Iaf i dag blir det inget speciellt, mer än stallet som vanligt blir troligen en sväng ut i skog och mark idag <3
Nu ska jag gå och äta frukost hejsvejjs!

how to feel lonely

1. Never EVER socialize'
 
2. Sit home, alone, and watch love-movies. Did i mention not to have a boy-/girlfriend?
 
3. Read through all of your fb-friends statuses about how much they love people, friends as well as boyfriends/girlfriends.
 
4. Whenever you try to make contact with another person, remember that no one cares about you. It'll probably stop you from making contact, 'cause why would they even bother acting like you existed.
 
5. No real friends, no internet friends. At all. Oh, and don't think your parents love you, 'cause they don't. They just tell you so because they don't want to hurt your feelings. This is the closest to friendship you'll ever come!
 
6. No one will ever understand your problems. Mostly because they don't care.
 
 
And most important of all.. don't take this post seriously.
 

KushAndWizdom

 

Bilder

Bilder fotade för några dagar sen :)
 
 

Low Prices

Farmor och farfar är här på lunch dagen till ära, och jag har ätit den allra första av mina jordgubbar. Supergod! Åsa red Cristall idag, det blåste och hon var väldigt spänd överlag, men efter ett tag slappnade hon av och gick superfint! Känns tryggt att ha någon man kan sätta upp på sin häst och som man vet rider ordentligt.
 
 

Blubb.. x)

Idag har det vart en ganska seg dag till att börja med x) Och blir inte bättre då jag längtar sjukt mycket till Måndag och as taggad på nästa vecka :o :$
 
Iaf, så vaknade jag ganska sent.. :( Eller ställde klockan på halv nio men lyckades stänga av den plus skicka ett sms tydligen och sen somna om ?! Och det jobbiga är att jag inte ens minns det :$ HAHAHA
Iaf så gick jag upp typ halv tolv och åt lite frukost, sen åkte jag och handlade lite mat och jordgubbar (y' Åt för en stund sedan och nu ligger jag bara här i sängen och väntar på att klockan ska gå :( Väntan blir bara längre och längre känns det som.. hahaha men iaf!
 
Har inte vart i stallet än i dag men tänkte eftersom det är midsommar så får han en vilodag vilket han kan behöva. Då vi inte har kört hårt men ridit nästan varje dag (dock ganska lugnt flera dagar) denna vecka så kan vara skönt för han !
 

Energi...

...Har påtok för mycket energi :(
Var ute och sprang denna runda för en stund sen ....
 
Blev en bit, sprang på ungefär 15 minuter, vilket jag aldrig trodde att jag skulle orka, men det gjorde jag! Så i morgon bitti blir det en längre tur så jag inte blev speciellt trött av denna.. Fick desutom inte håll? Trodde jag skulle få det as tidigt men fick det aldrig blev inte speciellt flåsig heller så hade bättre kondis än vad jag trodde.. (y'
 

Dagens ridpass..

...gick bra, trodde att han skulle vara stel och trött men han var faktist fin, lite motsträvig i första traven men sen blev det bättre :) Red ut i mosås mulleskog, och var hur mkt mygg som helst :/ Men gick bra å han skötte sig ändå!
Blev inga bilder, men lovar att nni får antingen i helgen eller också på måndag :D Sen kommer det (troligen) komma bilder hela nästföljande vecka om ni tycker det är kul, lite film också kanske ? :)

hemma..

Känner att jag börjar bli lite för lat just nu.. :/
Nu när det är sommarlov, så blir det inte lika mycket gående till/från buss och inte heller i skolan. Vilket är skönt iof men samtidigt lite synd då det blir mycket dator och mest ligga i sängen hela dagarna förutom när jag är i stallet :(
Skriver om hur ridningen gick i ett annat inlägg..

Midsommarafton

Imorgon är det fredag och Midsommarafton. Känns som att man har blivit snuvad på halva sommaren! Var och köpte mat till imorgon med pappa idag i alla fall och lyckades hitta en bok. I admit it, I am addicted to books. Det blev denna ↓
 
 
Har bara läst ½ kapitel än så länge, men jag gillar det jag läst hittills. Imorgon ska Åsa rida Cristall, för att sen rida henne när hon har ork och tid veckan jag är i Örebro. Jag tror inte det ska vara några problem, Cristall är ju en väldigt enkel häst i sig, men det gäller nog att man är lugn och stadig för att hon ska känna sig trygg. Tar nog med kameran, nu när jag inte ska rida själv! Efter stallet så blir det midsommarfirande och på lördag får vi gäster på kvällen som kommer och grillar med oss. Söndag är jag i stallet med mamma på morgonen och har kalas hela eftermiddagen och kvällen (ett kalas hos mamma och ett hos pappa).
 

Stallet..

...efter en hel dag inne så kan det vara skönt att komma till stallet!! :)
 

vi vill ha DIN uppmärksamhet!

Vad får ER att gå in på en blogg, dagligen?
 
Något är det ju som gör att ni känner att ni varje dag vill se vad de nya inläggen har att erbjuda, vad som hänt i en viss persons liv den dagen. Vill ni följa en person det går bra för inom någonting? Är det en person med världens bästa humor, som sätter sin personliga stil på varje inlägg? Är det någon vars liv ni är smått avundsjuka på?
 
 
Det skulle verkligen betyda mycket för oss om ni kommenterade vad som får er att gå in på en blogg varje dag. Det tar inte många minuter av erat liv att slänga iväg en kommentar, vad kan det ta? 3-4 minuter? Ta tid vetja och skriv in hur lång tid det tog i kommentaren!
 

Pay and Jump 20 juni

Igår var vi iväg och hoppade en pay and jump. Dels för skojskull och dels för att se om han har förändrats något. Var iväg för ungefär ett år sen och hoppade en på samma ställe, då var han väldigt stressad på framridningen och lyssnade sådär.. Blev rädd flera gånger och slutade med att jag åkte av en gång och inte hoppade fram till andra klassen (andra klassen var då 60 cm vilket han kunde kliva över, samt så var det inte så långt efter jag hade hoppat 50 cm..). Försökte en gång men han drog typ det första han gjorde när jag kom in i ridhuset innan 60 cm, vilket gjorde att jag valde att gå ut och hoppa banan ändå!
 
Bilder från sist...   
 
Igår valde jag att hoppa en 65 cm (fanns  35,45,55,65,75,85,95,105,115 att välja mellan). Valde att hoppa 65 just för att det inte var så många som skulle hoppa det och gissade att det då skulle vara något lugnare på framridningen, som jag var lite orolig för sedan förra gången.. Hoppade även 85 cm, dels för att det var roligare att hoppa lite högre men också för att det var många som skulle starta där.
 
Framridningen till 65 cm, gjordes på dressyrbanan. För att sedan gå in i ridhuset och hoppa fram. Eftersom vi skrittade till Vittvång, vilket tog ungefär 30 min, så skrittade jag fram en stund för att sedan trava lite och galoppera något varv ute innan jag gick in i ridhuset. Det var bara ett par stycken hästar där inne vilket var super skönt! Han blev lite tittig, men fick stå och kolla lite på vad allt var och bara ta det lugnt, så var det inga problem sen! Han blev rädd typ två gånger, varav den ena gången spände/ryckte han åt sig rumpan och andra tog han några steg åt sidan. Inget mer !? Blev så glad efter det att jag var nära att rida hem, då jag hade nått mitt mål redan då! Men iaf så gick vi in på banan en stund senare och där gick det också kallas bra, kändes som om det gick lite fort men när jag sa det så tyckte mina kompisar att det inte gjorde det så.. Det var ju bra! Han var så himla duktig min prins :') <3
 
Sedan blev det en lååång väntan på över en timme innan det var dags att rida fram till nästa klass som då var 85 cm. Jag skrittade fram på en av grusvägarna, för att sedan trava lite. Gick sen till dressyrbanan där vi red fram, han kändes något trött i denna gång men ändå lite stark och pigg? Red inte fram jätte länge utan kollade mest gas och broms! Gick sen in i ridhuset, där det var 8, 9 hästar? Helt sjukt hur många det var! Iaf så gick det över mina förväntningar även denna gång! Visst han blev lite mer fundersam och jag blev lite spänd, men som förra gången så stog vi även nu och iaktog lite innan vi fortsatte rida, vilket jag tror han tyckte var skönt! Hoppade sen fram kom lite knasigt på vissa då det var flera ekipage vid hindrena men han var ändå duktig och hoppade!! Kändes bra när jag gick ut därifrån, han regerade några gånger även här då det var mycket hästar och rörelse men skötte sig ändå över mina förväntningar! :'D
Väl inne på banan så märktes det att han var lite trött, inte slö men trött så han fick korsgalopp vilket han aldrig tagit förut.. :/ Men han hoppade snällt på ändå!
Super nöjd med denna dag så nu taggar vi nästa vecka då det troligen blir ytterligare en pay and jump :D
Köpte även två rosetter, eftersom det blev två felfria runder och han var så himla duktig :')
 (dessa bilder ville inte vända sig så de får vara snea >.<)
 
Trodde han skulle vara iaf lite rosetträdd, men haha inte det minsta!
 
Blev ett långt inlägg, men hoppas ni orkar läsa :)

Foto: Emma Gladh

Nya Blogg.se

När jag först hamnade här på nya Blogg.se så blev jag stormförtjust. Jag är fortfarande positiv till den och har sett många förbättringar, men det finns fortfarande saker som kan/behöver förbättras ytterligare. Överlag så är det super, älskar att man har en strukturerad, samlad översikt över allt på en och samma sida. Jag är men förtjust i den rutan där man ser både tidsinställda, utkast och senast skrivna. Sen är det också ett STORT plus att man kan byta kategori på flera inlägg samtidigt!
 
Tidsinställda inlägg
Det är lika enkelt som förut, men  det hade vart fulländat om man hade kunnat se vilken tid inlägget kommer upp i översikten. Som det är nu så ser man bara vilken dag det kommer upp, särskilt irriterande när man är två som bloggar - vill ändå ha en jämn spridning på inläggen - och måste gå in och kolla när den andres inlägg kommer upp inne i inlägget.
 
Snabbheten
Som det är nu så tar det ett tag att skriva ett inlägg, särskilt om man vill ha bilder med. Det tar ett tag innan man bytt ställe efter man klickat någon annan stans osv.
 
Bilduppladdning
Ibland hänger det sig på en bild och då måste man stänga ner inläggssidan och sedan klicka upp den igen för att kunna ladda upp resterande bilder. STOR HISS här till att inläggen sparas automatiskt!
 
Kommer inte på något mer just nu, så det får räcka :)
 

Förlåt...

Förlåt att jag inte la upp bilder och resultat hur det gick i går, men efter jag hade duschat så titta jag på film sen somna jag och glömde helt bort bloggen :/ Men vaknade för en stund sen iaf, så kommer ett inlägg strax om hur det gick  igår :D

do you believe in destiny?

Jag måste ha gjort något riktigt bra igår som har det lika soligt idag trots tre mosade spindlar ;)
 
Idag är i alla fall en sån där sova-hur-länge-som-helst-plus-lite-till dag, och först NU ska jag ut och sola igen! Syns knappt nån skillnad alls från igår :( Grannarna måste tro att jag inte har några kläder eller nåt för jag går hela tiden i bikini ELLER ridkläder. Hallå, någon, ring soc - flickebarnet har ju inga kläder att ha på sig! Stackars barn, och nån förälder har vi aldrig sett heller.
 
Given plats en solig dag som denna!
 

Långlivade Hästar

Ju äldre häst - ju duktigare ryttare krävs. Eller?
 
Enligt mig så är en äldre häst, alltså 18 år och uppåt, ingen nybörjarhäst, hur snäll den än är. I alla fall om man vill att den ska få ett så långt, ridbart och hållbart liv som möjligt. Rent utbildningsmässigt så är det jättebra för nybörjare att sitta på äldre, utbildade och trygga hästar. Men är det bra för hästen? Någon gång ibland gör ingenting, men med regelbunden "felridning", dvs att hästen inte rids i korrekt form, så sliter det på hästen.
 
Min gammelgubbe till shettis, bilden togs för ~3 år sen, han är nu 25 år.
 
Jag tror helt och fullt på att en gammal häst som ägs och rids av en rutinerad ryttare i rätt form med känsla för hur hårt hästen kan gå lever längst och är även hållbar/ridbar otroligt mycket längre än de hästar som blivit felbelastade pga att de hela tiden går i fel form och använder fel sorts muskler. Det är bara att jämföra med oss människor, de som tränar i den mån de kan även som äldre lever längre och är starkare. Enkel logik? Å andra sidan så sliter det inte heller så mycket på hästen med en ryttare som inte rider särskilt mycket, men nu jämför vi en häst som rids lika länge lika många dagar i veckan med samma innehåll, okunnig ryttare vs rutinerad ryttare. Det låter ganska brutalt att jämföra dem sådär då de inte har samma förutsättningar osv, men nu är det resultatet av deras förutsättningar vill åt, så då måste vi vara konkreta på vad vi jämför.
 
Tanken slog mig häromdagen när en i stallet hade ut en kiropraktor till sin häst, som nu är 18 år, och denne sa något i stil med "hon behöver bara gå med käpp ... hon behöver inte rullstol" och syftade på att äldre hästar är stelare. Tänk er nu då en 20-åring som agerar läromästare åt en liten tjej/kille som kan rida i alla gångarter men inte lärt sig det här med att rida hästen i form. Denne rider hästen ca 45min 4-5 dagar i veckan med varierande uteritt, hoppning och dressyr. Tänk er sedan en rutinerad ryttare som vet hur man får hästen att arbeta med ryggen, som rider precis samma pass som tidigare nämnda ryttare. Enda skillnaden är att den här ryttaren vet vad den gör och varför, den värmer upp hästen ordentligt och gör den lösgjord innan den ställer högre krav på form och arbete. Vilken ryttare tror ni har hållbarast häst, om ser endast till ridningen som bidragande faktor?
 
För att göra det ännu enklare för er:
Okunnig ryttare
• Rider oplanerat
• Lika lång uppvärmning som på vilken annan häst som helst
• Ställer inga krav, det enda som "krävs" är kondition
 
Rutinerad ryttare
• Rider planerat för just den hästen
• Håller igång muskulaturen genom att få hästen till rätt sorts arbete
• Längre framridning med fokus på att mjuka upp hästen ordentligt för att minska slitage och skaderisk
• Märker när hästen "säger ifrån" och behöver trappa ner på träningen
• Har regelbundna koller med veterinär för att tidigt upptäcka eventuella sjukdomar
 
Detta är extrema prototyper för att visa på skillnaderna, men jag tror ni fattar poängen. En äldre häst som får tillbringa sina sista år hos en kunnig ryttare tror jag lever längre och har ett sundare liv ända in i slutet.
 

♥ Love ♥

Förlåt för super dålig uppdatering från min sida både igår och idag! Som tur så har Ida uppdaterat bra båda dagarna (y'
Men igår vet ni ju redan om att jag var i Stockholm :) och idag så har jag vart i stallet först och sedan i stallet / vittvång typ hela dagen x)
 
Har flera bilder från idag och även film, dock får jag filmen tidigast i morgon (gissar jag), men laddar upp ett par bilder här efter jag har ätit och duschat av mig. Kommer även då skriva hur det gick idag...  See you later!!
 

I never lied, I simply didn't tell you everything.

Nu har jag precis kommit hem från stallet, red ut Cristall längs en grus-/gräsväg och cirklade även runt lite i skogen. Hon var, som alltid när jag rider ut själv, väldigt spänd och ville inte gå bort från stallet, men när man väl kommer igång och travar så är det inga problem. Första cirkulationerna i skogen var inga problem, men de sista gångerna så kastade hon sig framåt istället för att stanna upp och tänka efter när det blev en massa rötter eller blött. Något att jobba med! 
 
bild från tidigare ridpass
 
Mellan skogsrundorna så hann vi med lite trav och galopp på gräsvägen. Det är små lerpölar lite här och var på vägen som hon i skritt bara klampar rätt igenom, men när vi kom i galopp så såg hon dem som utmärkta vattengravar som måste hoppas över. Söten tyckte att det var väldigt roligt att hoppa över dem, så vi lyckades få till första bocksprånget med någon på ryggen! Det är så roligt att rida henne för jag känner mig alltid så trygg, det spelar ingen roll om hon rusar iväg en bit eller bockar eller hoppar åt sidan - jag känner alltid att jag sitter tryggt uppepå och har koll. Idag var hon också mycket piggare än i måndags, tror starkt på att det har med paddocken att göra så jag måste verkligen rida ut mer. Måste! Inga undantag, jag vill ha en positiv och framåt häst som inte tappat glöden vid 5-6 års ålder.
 

Väkommen hem

Soffan, även den allmänna samlingsplatsen för uttråkade människor.
← Hörnet av trappen, även där jag hängt min tvätt. → Första dörren är till toan, andra dörren är till mitt rum, dörren längst bort är förråd och dörren mittemot min som inte syns är in till pappas rum.
Vår TV, används flitigt till både tv-tittande och framförallt filmer.
Köket, pappas favoritplats. Ibland ställer han sig och lagar mat mitt i natten för att sedan gå och lägga sig igen.
←Dörren ut till altanen, som ni ser så ser man rätt igenom huset. → Grillenarna, har inte använts så mycket än eftersom det inte har vart världens sommarväder, men annars är de trogna tjänare på sommaren.

Matplatsen utomhus, den svarta fåtäljen ni ser är en del av vårt "utomhusvardagsrum", vilket innebär soffor med TV och kyl.
Poolen och pooldäcket, den blåa handduken ni ser använde jag för att ligga och sola på, haha. Skojar inte när jag säger att jag hittade 3 spindlar som kröp på mig vid olika tillfällen, dödade allihop. Så gick det med det sommarvädret.

Mina jordgubbar! Inte riktigt ätbara än, men stoora är dom!
 

Say hello to Sommaren

Ibland lyckas sverigevädret få till det! Gick upp vid halv 10 och gick direkt ut och la mig och solade, huur skönt som helst. Vädret var perfekt, solen gassade men luften var sval och då och då svepte det förbi en bris som kylde av en. Helt amazing väder för mig som ville sola men som hatar när det är för varmt. Har dessutom fått tummen ur och fotat runt lite i huset, så snart kommer ni få se bland annat min nytorkade tvätt haha ;) Nu drar jag snart till stallet och ska longera hästen, mocka, snacka skit.. same as always!
 
 

Pay and Jump..

.. Idag blir det att rida till Vittvång hoppa två klasser och hoppas att det går bra! Och sen rida hem :)
Är förhoppningsvis i stallet nu och tar in min plus en till häst då de båda ska vara med och behöver vila lite innan de ska ridas iväg, då dem gick ute i natt!

Har inte bestämt höjd ännu, men lutar åt att det blir 75 och 85 ev 95 beroende på hur 75 känns! As taggad menm samtidigt nervös, vet ju hur det gick sist vi var iväg och då gick det super inne på banan men funkade knappt alls på framhoppningen eftersom han var så himla mötesskygg då, så tar detta som ytterligaren en träning och hoppas på att det går bra och att vi båda lär oss något av denna tränings tävling! <3
 
(tidinställt inlägg..)

Marabou Jordgubb

Jag måste bara slå ett slag för denna chokladen. Testade den för första gången idag, och den är precis så god som alla säger. Outstanding! Jag trodde inte att det skulle vara något speciellt, men där är jag den första att erkänna att jag hade fel. Har du inte provat tidigare, prova! Det är värt det.
 

Tredje gången gillt?

Idag tänkte jag att det kanske kunde bli tredje gången gillt på att sola? Snälla vädergudar, låt det bli sool! Skulle vara gaanska chill att bara ligga ute på pooldäcket och steka medan man läser en bra bok och väntar på att mina egenplanterade jordgubbar ska ta och bli röda så man kan äta dem. Oftast har jag väldigt bra tålamod, dvs när jag vill ha bra tålamod, men när det gäller saker jag verkligen ser fram emot kan jag knappt vänta två minuter, haha. Ge mig, sol(bränna), jordgubbar, 4-5 timmar extra om dygnet och en pojkvän så är mitt liv komplett. Och, förresten, jag glömde körkort och bil, det vill säga hoppa över 3 år av mitt liv tack. Hoppas ingen tog det där seriöst, u know, sarcasm is my favourite ♥
 
  
 
 

Bilder från idag :)

Hej!!
Kom hem strax innan 17? 18? någon gång i de krokarna. Har vart en super kul resa upp till Stockholm idag, hade tänkt att uppdatera mer där uppe, men min telefon ville inte som jag ville utan internetet bara krångla tyvärr! :/ Har iaf en drös med bilder från Stockholm, när vi åkte lite vilse inne i stan och när vi var på promenad (y' Men måste bara säga en sak.. tycker ibland att vissa kör dåligt i örebro, håller inte hastighetsgränserna, kör mot rött, visar inte företräde osv. Men i Stockholm haha går inte ens att jämföra med varandra!! :o I Stockholm så var det massor och då menar jag massor med folk som körde för fort, flera körde "sitt race" och sket i andra bilar xD Tur att jag inte körde inne i Stockholm! Körde iaf nästan hela vägen upp förutom sista biten och tvärt om hem, tycker det gick super och över förväntan! :D Var as kul att köra lite längre och inte bara "korta" sträckor som det lätt blirt hemma ^^ Dock upptäckte jag att det var sjukt mycket skåpbilar av alla de slag i Stockholm, som förstörde mina bilder jag tog när vi åkte i bilen flera gånger :( Dumma skåpbilar :o
Här kommer iaf ett par bilder från dagen! :)




Bilder från lite olika ställen inne i stan, dock vet jag att det inte är några höjdar bilder men samtidigt tyckte jag att det var lite kul att ta lite kort iaf. Fast det blev med mobil ^^

Vill ni se fler bilder från i dag fast i från när jag var i stallet? De av bättre kvalite, då dem är tagna med min LAGADE systemkamera :') Och dessutom på Rocky <3

 

Shopping

Det är inte ofta jag köper kläder till mig själv, men när det är 60% rea på DM's pikéer då MÅSTE man ju bara slå till! Har redan en från dem och jag älskar den. Den har jättebra passform, lagom lång (tycker inte om när pikéer är för korta) och framförallt sjukt snygg. Så nu har jag beställt 2st, en till blå/beige och en mörkbrun/beige :)
 
 

Tomt

Har stått tomt här nu i några timmar, hoppas det inte gör något, men nu är i alla fall jag tillbaka! Än så länge så har jag hunnit med allt utom att kolla på film/serie och sola, men det har inte vart nån sol när jag har vart hemma så jag är nöjd ändå! Trodde det skulle bli mycket stressigare, haha. Nu ska jag ta och hänga tvätten jag tvättade helt själv imorse, vuxenpoäng! Kan dessutom avslöja att jag har ett åsiktsinlägg på G, och det är nog inte många som tänkt på det här så håll utkik ;)

Stockholm nu!

Skulle som sagt en sväng till stockholm idag!
Sitter just nu i en tunnel och åker, dessa tunnlar är lite kusliga! Nu npste jag kolla vägskyltar, uppdaterar senare :)


Morgonupdate

Nu har jag precis klivit upp ur sängen, next på schemat står det DUSCHA. Borde gjort det igår, så jag känner mig otroligt ofräsch, men jag antar att man blir slarvigare med det när man ändå inte träffar folk mer än i stallet och där är det mer "okej" att inte vara superfräsch. Efter duschen tänkte jag sola för första gången denna sommaren, får se om det är sol någon längre stund bara...


Foto: Ida Husell - Modell: Tea Lindgren

Kan skriva upp dagens planer lite kortfattat;

• Duscha
• Sola
• Vara hemma när Elina hämtar jackan hon glömde här i fredags
• Dra in till stan och lämna kassen med grejer till Diana
• Åka till stallet och fixa & rida 2 hästar
• Kolla på sista Harry Potter filmen, ELLER kolla på PLL (pretty little liars)

Inte så mycket va? Det känns som hur mycket som helst och jag har lite noja över hur jag ska hinna med allt, haha. The fabulous life of Ida Husell. Noot.


Påminnelse...

....tänkte bara påminna att ni hittar veckans blogg, där ni ska anmäla er här! http://ponnyutbildarna.blogg.se/2012/june/veckans-blogg.html


life as we know it

Ikväll ska jag chocka omvärlden genom att gå och lägga mig 22.00, det ni!
Red Cristall i paddocken idag, börjar seriöst fundera på att kalla henne Issa från och med när som helst, och hon gjorde det jag bad om men hade noll energi framåt. Att stanna från galopp gick på 2 sekunder, bokstavligt talat...



Just nu tittar jag på Extrema Mammor: Skräpmat, efter det - läggdags!


Trött Jossan...

.. har vart sjukt trött idag eftersom jag sov jätte dåligt inatt :/

Var iaf uppe runt halv elva för att äta frukost och sen ta mig till stallet! Blev en tidigare ridtur än "vanligt" då Johanna ville rida ut, dock kände jag mig trött och ganska mör i kroppen efteråt men det är en annan sak haha xd

Vi red ut strax efter tolv, då hade vi fixat allt i stallet innan så var bara hästarna kvar att fixa när vi kom tillbaka. Vilket jag ofta gör.. fixar allt med stallet innan jag rider iväg och sen så det bara är att fixa i ordning hästen man ridit efter och sen hem eller vad man nu ska göra :)

 

Det blev i varefall en runda runt Bondsätter och Vittvång, var ute i drygt en och en halv timme! Men var så skönt, ponnysarna skötte sig fint och Rocky lyssnade jätte bra, blev att vi tävlade två mindre sträckor, på "travrakan" i vittvång, först blev det kontrollerad galopp för att sedan öka den lite å sen släppte vi de ett par meter. Det är nästan läskigt hur fort det går när dem två sätter fart ihop! Är sjukt glad att min ponny inte bockar i de lägena.. Dock bockade han lite i den ökade galoppen idag, men det var mer av glädje än något annat ;)
Sen blev det iaf lite kontrollerad galopp för att sedan vända och rida sträckan tillbaka (red dock aldrig hela rakan ner utan ungefär halva..). Där blev det från stillastående till galopp, han var så sjukt taggad! Ponny skrutt haha <3
Där blev det ungefär samma upplägg, först kontroll för att sedan öka å ta tillbaka lite, för att sen igen släppa ett par meter :)

Han är inte lite snabb.. utan även om jag litar helt på honom att han håller sig på bena med dem mer i mark än luft så går det fort där, det kan jag lova! ^^, Men som tur så är han ganska lätt att få stopp på efter! :)

Nu på em har jag ätit och sovit en kort stund! Snart dags att åka tillbaka till stallet för att lägga tillbaka alla pallar och bära in höt ;) roligt roligt xd


What if...

What if I told you this one thing...

Det dödar mig långsamt, inifrån och ut. Vet du om vad du gör? Vet du om, hur dina ord kan vara skillnaden mellan hopp och förtvivlan? En omtanke här, en otänkt tanke där. Du har ingen aning om vilket spel du spelar, vilka sinnen du härskar över. För om du visste, skulle du aldrig spelat. Du skulle aldrig velat ta det ansvaret, ansvaret över någons lycka. Men du vet inte, så du fortsätter spänna och släppa på strängarna om vartannat. Omedvetet. Du fortsätter injicera ditt gift i mina tankar, ett gift ur vilket ett beroende har växt fram. Jag har inte längre något val. Slutar du nu ligger jag där, ett stycke grovhackat kött. Med ett hjärta fullt av rispor och tankar i slamsor, tillräckligt fastsittande för att existera men för löst sammansatta för att bilda ett helt stycke.

Du dödar mig långsamt, och du vet inte ens om det.



En dikt eller vad man ska säga, som jag skrev för ungefär 3 månader sen. Vad tycks? Bra, helt okej eller bara psycho?


Veckans Blogg!

Vill du/ni bli veckans blogg? Reglerna är enkla och alla kan vara med!

* Skriv ihop en motivering i en komentar i detta inlägg, om varför just ni ska bli veckans blogg!
* Alla är välkomna att vara med, oavsett hur liten eller stor blogg man har!
* Lägg upp denna bild på din blogg eller bdb och länka till våran tävling!

Vi kommer sedan att kolla på era motiveringar och utse en vinnare! Vinnaren kommer (om du/ni vill) att få skriva ett inlägg på våran blogg, där du får göra reklam för din blogg/bdb.




Pretty Little Liars

Sommarloov, sommarlooov! Vaknade vid 12.30, gick och la mig runt 3 inatt (igen...), efter 3 nätter uppe i rad så kan man väl konstatera att jag har vänt på dygnet. Och vet ni vad? I love it. Har kollat på några avsnitt av Pretty Little Liars nu, har inget bättre för mig så varför inte liksom. Ska nog ta och fota lite i huset idag så ni får veta hur jag bor, inte för att jag vet någon som är intresserad av det men ändå. Bloggen måste ju fyllas med något, right?



Om ungefär en halvtimme kommer Diana och hämtar kassen med kläder och skivan som är hennes, ska bli kul att träffa henne även om det är en väldigt kort stund! Funderar på om jag ska duscha nu också, ska göra det någon gång idag och hade jag vart smart hade jag gjort det för en halvtimme sen... För nu vet jag inte om jag hinner innan Diana kommer, och efteråt så vet jag inte om håret hinner torka tills jag ska till stallet. I-landsproblem! Wellwell, vi får se hur jag gör, blir väl förmodligen efter stallet eller nåt sånt... However så blir det gjort idag. Punkt.


Tjejkväll

I fredags kväll, efter skolavslutningen så anlände 8 uppklädda tjejer till pappas hus. Hade fixat egen spellista och allt! När alla hade kommit så drog vi till ICA Hökåsen och köpte chips & godis. När vi var tillbaka hade Anton kommit, enda killen, haha. I väntan på grillen så dansade vi och hade oss i vardagsrummet, woho!



Sen skulle vi grilla, men eftersom vi inte visste riktigt hur man gjorde så fick Anton ta över den biten och blev köksmästare större delena av kvällen. Det var en lyckad middag och proppmätta gick vi och bytte om för att bada. Jag fotade en del från badet och Emma och Anton höll mig sällskap uppe på torra land :)



Vid 21 så tog vi fram snacksen och kollade på EM i fotboll, Sverige-England. sverige sög. Verkade i alla fall som att alla hade en trevlig kväll, det hade jag! Sen när folk åkte hem blev det lite sad moments, men vi är enade om att det här måste göras om sen. Sista kvällen som 9B's tjejer...


Idag...

...har det inte hänt jätte mycket, men ändå mer än vanligt!! x)

Åkte först till kusinerna runt 15 för att fira min älsta kusin för att han tagit studenten! :) Sen blev det hem en kort stund innan jag och mamma åkte till stallet.. Mockade, sopade, fixade vatten och gjorde mat! Sen var det dags för stallmöte, som gick bra! Sedan blev det lite oplanerat.. att köra ut dåligt hö, vända alla pallar som vi brukar ha höt på, som vi ställde på tork tills i morgon. Då nytt hö förhoppningsvis kommer! Blir iaf att städa ännu mer i stallet imorgon! :)

Red ut sen en sväng efter det iaf, dock inte någon jätte länge men tränade mycket galopparbete och att om det är galopp så är det galopp, samt att minska och öka galoppen lite hela tiden för att få honom mer mellan hjälperna! Vilket gick sådär först, men i slutet gick det kallas! Dock vart han ganska trött och ville inte hålla den hela tiden när det blev för jobbigt.. Så fick gå på honom några gånger då men tillslut så var han fin i både form och med hjälperna :3

Har gått så mycket framåt nu bara sista månaden, vilket är så härligt att se :')
Min fina kille, har gått från att vara en "ful ankunge" till att bli en "prins" ! Min Prins!! <3


Next Up




From the Up to the Date

Nu har jag vart i stallet, Cristall fick vila.. :/ Känns inte bra att hon fått vila så mycket den här veckan, men nästa vecka - från och med imorgon alltså - så ska vi vara på banan igen. Jag har en extrahäst på tisdag också, Makaronen bad om att bli omhändertagen när matte är i stockholm så då har jag mycket att göra ;) Sen har jag faktiskt, hör och häpna, planerat att sola lite i veckan! Har inte solat en enda gång i sommar, har bara vart ute i solen fullt påklädd, så nu när jag har ett eget pooldäck med i princip ingen insyn alls så får jag väl ta och passa på. Dessutom så har jag ju en riktigt bra bok att läsa så jag inte får långtråkigt. Det är bland annat därför jag inte solar, har inte ro till att ligga still, vaken, så länge.



Haha åh, jag har så himla mycket konstigt för mig, skulle kunna göra en miljon "10 saker ni inte visste om mig"... Vore det något värt att läsa?


Ida Tipsar!

Jag vill bara tipsa alla er därute om en otroligt bra bokserie! Jag håller på och läser tvåan nu, Feber, och jag kan knappt slita mig från den. Serien handlar om Grace, en tonårstjej som ofta rensar tankarna på gungan bakom huset. Gungan står ganska nära skogsbrynet, och det börjar med att hon en dag ser en varg stå och stirra på henne. Hon blir överfallen av en annan varg, men blir räddad och hon känner ett starkt band till vargen som brukar stirra på henne. Det visar sig att det är en slags varulvar det handlar om, människor som blir vargar på vintern (=när det är kallt ute) och är människor när värmen kommer. Sam, som vargen/människan heter och Grace blir genast kära i varandra och gör allt för att hitta ett "botemedel", för att Sam ska få stanna i människoform för alltid. Det är en spännande historia som är skickligt skriven och om du gillar Twilight så är det här definitivt något för dig!




Skolavslutning

Skolavslutningen var inte så känslosam som jag hade väntat mig, kanske mest för att alla vi tjejer från klassen skulle träffas på kvällen sen. Den gick fort och min handledare var helt överbelastad med blommor och presenter efteråt! Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva så jag bjuder på bildbomd istället ;)


HAHA, bjuder ;)


Kusinerna..

... Har nyss ätit!
I kväll blir det stallmöte och sedan ridtur ut i skogen! Nu ska jag vara lite social :)

Sovmorgon...

Gick ju och la mig runt ett i natt x) Så satte klockan på 10 då jag kände att jag ville vända tillbaka dygnet lite iaf... Men bättre sagt än gjort, vaknade tittade en sväng på telefonen stängde av flera alarm och vaknade igen strax innan ett, så för ungefär en timme sen haha! Inte så lyckat om man säger så ;)

Idag blir det att åka till Kusinerna å fira att min kusin tog studenten :) Efter det blir det stallet!! (y'
Idag blir det en ridtur ut i skogen/grusvägarna, för att träna på att gå i lugn och sansad galopp!! Håller tummarna att det går bra, då vi har busat flera gånger på den vägen jag tänkte rida på haha xD


Trötter

Hello homies, I'm back!
Har vart en kaos helg, men nu är det dags att ta tag i livet igen och köra vidare! Idag tog jag en riktigt ordentlig sovmorgon, gick inte upp förrän runt 12, så jag är ganska pigg nu om vi säger så, haha. Ni kommer få veta vad som skett under tiden jag vart borta, don't worry, men det kommer upp i varsina inlägg för att inte tråka ut er alldeles. Det vore ju väldigt tråkigt, inte sant?



Nu ska jag ladda över bilderna från kameran så jag har lite att visa er och även lägga upp det som ska läggas upp på Equipe :) Hörs!


Sängdags!

Blev inte som jag tänkte förut.. utan blev vaken en stund till x)

Men iaf så ska jag strax gå och lägga mig.. tror jag?!
Film får ni i morgon, om ni vill ha? :)

Ida har inte hunnit eller orkat blogga i dag då hon haft fullt upp fick jag veta för någon timme sen.. Men det är inte hela värden, så kan det va ibland ;)

God natt fölket! (y'


i'm so sorry

Förlåt för att jag inte uppdaterat på sistonde, har hänt saker i princip hela tiden och däremellan har huvet vart fullt av tankar. Men jag kommer igång imorgon igen, LOVAR! Tack också till underbara jossan som håller igång bloggen ändå, du är guld värd ♥


Oväder!

Fy vad jag verkligen hatar när det regnar (inte jämt men ofta!)!! Och det blir ännu värre när det åskar :'/ Speciellt med tanke på att jag tycker att åska är läskigt och obehagligt :'c

Nu ska jag snart gå ner i mitt rum och fixa lite sen krypa ner i sängen och sova för ovanlighetensskull lite tidigt!! (:

Stallet..

..blev ett par timmar i stallet i dag också!
Började med att jag gjorde iordning hö, hämtade min bok och gick ut satte mig i hagen på höt och började läsa, vilket är något som jag verkligen gillar. Att bara vara, utan att stressa! Vill man göra något så gör man de, men vill man bara sitta och iakta en stund så är det helt okej, å ingen tvingar någon att göra saker!
Satt nog där upp mot en timme trotts att det kom lite regn så satt jag kvar och lyssnade på alla fåglar, slängde blickar på hästarna och läste <3

Efter en stund läsande och iaktagelser så gick jag och mocka, borstade, myste och tränsade! Vilket gick bra. Gjorde även en film på hur jag gör när jag gör iordning Rocky innan ev ridning/promenad etc. Måste dock kolla igenom den själv lite först innan jag laddar upp den! :)

Red iaf ut en kortare sväng ut runt "skogen".. Vilket gick bra! Red barbacka för ovanlighetensskull *host* *host*, haha nej men rider ofta barbacka då jag tycker det är roligare och så kommer jag åt honom på ett annat sätt :)

Väl ute så blev det mest skritt, men även lite trav och en galopp, att galoppera barbacka där man har ett dike/gärde på varsin sida, är så skönt att veta att han inte drar utan lyssnar på om jag vill öka/minska galoppen! Han var så fin, trotts att vi inte galopperar barbacka ute speciellt ofta (pga. glädje skutten som han gärna gör.. ;)) Det är iaf en underbar känsla att bara kunna fatta galopp och ändå känna att han lyssnar trotts att det är ett gärde på ena sidan! <3


Regn :(

Nu åker jag till stallet.. Blir nog ingen ridning i dag då det nyss började regna massor :(


Idag blir det...

... ett ridpass ut i skog och mark! Tänkte rida bort till mosås mulleskog om vädret tillåter det. Men vi får väl se, det har skifftat mycket mellan väldigt mörkt på himlen och ljusare! Men blir att vila lite nu och sedan åka iväg till stallet :D
Ikväll blir det att redigera ännu mer film och kanske skriva nästa del om våran resa? Om det är någon som är intresserad av att läsa den..?

Film från gårdagens ridpass :)



Hästar jag haft - Del 4

Sista delen! Den här delen kommer handla om de hästar jag för närvarande rider åt andra, vissa mer regelbundet och vissa mer sällan.

Först har vi Elsas ponnyer som jag rider 1-2st, två dagar i veckan.


Las Vegas, en C-ponny som gått SM hoppning.


Frisky, en C-ponny som kom till sverige för ca 1 år sen. Tävlar i nuläget LA hopp, siktar på SM.


Campari, en C-ponny som är inköpt som "projekt" och ska utbildas.


Marconia, en storhäst jag rider ibland när ägaren är bortrest eller när jag blir tillfrågad. En riktig läromästare som har gjort det mesta.

Sen har vi ju Cristall, som ni redan vet det mesta om!

Efter stallet...

...har jag kollat på Breaking Dawn och ätit! :)

Kan ju inte säga annat än att jag gillar den filmen x)
Dock är jag inte helt överäns med slutet.. Blir lika frustrerad varje gång! hahahaha!  Ajja, nu ska jag gå ner och fixa lite i mitt rum sen dags för sängen!! Hat så bra :)


Dagens Ridpass!

Dagens ridpass hade jag tänkt på hur jag skulle göra.. Och eftersom han vart så stark de senaste gångerna när jag har ridit ut i galoppen, så tänkte jag att det skulle bli ett ridpass där jag koncentrerade mig på galoppen och att den skulle gå i den tackt jag bad om!
Men när jag åkte till stallet så red Johanna med bommar etc. Så blev då väldigt sugen på att hoppa och träna lite bommar själv, vilket gjorde att jag bad henne att låta de ligga :)
Åkte sen ner och fixade allt i stallet innan jag tog in Rocky. Lät honom stå i boxen för att kissa och äta lite, bar under tiden fram sadel, träns, skydd och borstar. Tog sedan ut honom, kollade igenom honom samtidigt som jag borstade. Undertiden som jag borstade så kom Johanna tillbaka. Eftersom hon skulle duscha sin ponny så bad jag henne sätta på tvättmaskinen efter! Sedan gick jag och sadlade, tränsade och sen hoppa jag upp å red iväg :)

Skrittade och travade fram ute i skogen och på grusvägar. Red sen till paddocken och gjorde lite mjukgörande övningar i traven för att sedan bygga om banan lite.. Då jag ville ha ett lågt hinder där jag kunde reglera galoppen lite till hur jag ville, var tanken! Efter jag hade galopperat fram några varv så kom jag först på bomar samt upphöjda för att sedan komma på hindret, som då lå 40-50 cm kanske? Efter ett par hopp och de så kom Johanna upp till paddocken för att mocka efter sig. Frågade då lite snällt om hon orkade filma några språng vilket hon gjorde så kommer en video i morgon, från idag :D
Om ni vill se låtsäga? :)


Nu...

...vidare till stallet för att mysa och kanske ta en ridtur i det fina värder :3


Bilder från igår..

Här kommer några (suddiga) mobil bilder, från igår :)
Bättre än inga, men lovar att det kommer bättre när min kamera är hel :D

Inga suveräna bilder eftersom det hann bli mörkt :( Men iaf några ^^


Pajen...

   
 Är inte sådär jätte duktig på att baka, men den blev Super god iaf :D Hallonpaj <3

Paj och Städning....

.... nu har vi bakat paj, städat, torkat, fixat och fikat :)
Resultat blev bra och fönstret haha ehm, blev bra till slut också (y) Började med att baka, sedan städa köket för att kunna torka och putsa stora köksfönstret! Vilket var behövligt och jobbigt x) Sen iaf så damsög jag hela övervåningen för att sedan blöttorka alla golv. Slutresultatet blev bra. Mamma och pappa blev båda glada men på olika sätt!

Nu bär det snart av till stallet! Ska bara lägga in lite bilder så får ni se ;)
Hejjsvejjs!

Bakning..

Nu blir det bakning med syster yster! Kommer bilder sen (y)

Tisdag 19/6...

... då åker jag till Stockholm för att laga min kamera och kanske shoppa lite, inte säkert att det blir shopping.. Men om jag orkar så kanske det blir iaf en stund :)
Då kommer det bli mer bilder och även filmer! Här eftersom jag nu inte har något att fotta med och/eller filma med så blir det svårare att fixa nya bilder förtillfället, om inte kompisar fotograferar men som sagt efter tisdag så lovar jag nya bilder! :D

Våran resa tillsammans... Del 1

Våran resa började inte som många kanske tror, via en annons. Utan tänkte nu berätta lite om våran resa!

Började med att jag var med T. på en av hennes dressyrträningar, där jag fick frågan av tränaren, hur lång jag var, vad jag vägde, vad jag kunde etc. Därefter sa hon att om jag var intresserad så kanske hon hade en ponny till mig, som jag kunde ta på foder. För att utbilda och hjälpa honom, tills flickan som hade honom hade växt till sig och utvecklat sin ridning på andra håll!

Där efter blev det att jag åkte och kollade på en dressyrlektion, där flickan red för samma tränare som jag hade pratat med mig om honom. Där blev jag skepptisk och fundersam, han var ju söt och så men kunde inte mycket alls och kändes "liten". Trotts det så åkte jag dit igen någon vecka senare och kollade först när ägarens dotter red, sen hoppade jag upp och red för tränaren, där hon hjälpte mig att komma en bit på vägen med att hitta hur jag skulle göra för att han inte bara skulle springa iväg! När jag tänker på det så känns det som om det var igår haha <3

Jag blev ivare fall tveksam efter det passet, men bestämde att jag skulle provrida flera gånger för att "lära känna" honom lite mer innan jag bestämde mig! Under den perioden jag provade honom, hade jag en foderponny hemma redan, som blev att jag lämnade tillbaka. Saknar henne hur mycket som helst men kände samtidigt att vi hade nått våran max kapacitet tillsammans, både på hemma plan och tävlingsplatsen, tyvärr!

Jag bestämde mig som sakt för att provrida ytterligare en gång och denna gång kom de till "mitt" stall där jag red i våran paddock och T. hjälpte till och hade lite lektion, vilket jag uppskattade då jag "utvecklades" från första ridpasset.

br />
Här är en film på lite skritt och trav från andra ridpasset, första på min hemmaplan.. Vet om att jag använder mig av stora hjälper ibland..

Efter andra turen så blev jag mer säker på att jag visste vad jag ville! :)

Det blev en tredje ridtur på hans hemmaplan, men tyvärr bara i skritt då han inte hade några snösulor och inte heller så bra brodd.. Här lyssnade han ännu bättre denna gång, även om han inte lyssnade bra än. Så var det ju en bit påväg!




Bilder från tredje ridturen! Kommer ihåg att han var väldigt pigg och ville absolut inte stå stilla! Men var samtidigt försiktig för att inte halka..

Några dagar efter denna ridtur besätmde jag mig! Den 16 dec 2010 lämnade jag tillbaka min tidigare foderponny och den 18 dec 2010 hämtade jag Rocky Gold. Den dagen var det jätte halt ute och det hade börjat mörkna när vi skulle åka från deras gård. När vi hade gått igenom alla saker och lastat Rocky, så kom vi absolut ingen vart tackvare att det var så halt och bilen inte fick något fäste :(
Slutade med att jag stog på draget och hängde på baklukan för att det skulle bli tyngre bak, skottade bort snö under båda bakhjulen och trodde ett tag att vi skulle få lasta av och lasta igen, men det behövde vi som tur inte! :) För precis när vi tänkte ge upp så fick bilen fäste och vi åkte framåt igen! :D

Det var ingen rolig väg hem, men det gick bra. Som tur  var Rocky redan då väldigt snäll när det gällde att lasta och köra. Han stog absolut blixt stilla i transporten! (y)

Väl hemma så fick han några vilodagar eftersom jag väntade på hovslagaren och för att han skulle vänja sig lite mer :) Skrittade sedan igång honom. Och han var.. piiiiigg hela tiden, varje dag. Gick aldrig att göra honom trött. Han kunde flåsa hur mycket som helst, men ville fortfarande springa.. hmm. Vi jobbade upp både kondisen och respekten mellan varandra! Vilket vi fortfarande jobbar med.
Efter några månader (om jag minns rätt) hos mig så började jag träna för tränare, samma tränare som jag hade blivit tipsad av. Fortsättning följer...

Party at my place

Hello, precis packat klart allt inför en vecka hos pappa! Ska bli så sjukt kul ikväll, vi blir 9 tjejer och 1 kille... ;) Hinner inte uppdatera nu utan ni får hålla er till ~16 då jag är hemma hos pappa. Bilder kommer då, pinky promise!


Igår!

 

Blev så himla trött efter det att jag kom hem från stallet så orkade tyvärr inte skriva varken om hur det gick med Rocky eller om våran resa.. men lovar att jag uppdaterar det inom någon timme! (y)

Gårdagen i stallet blev ganska lugn, jag var lite trött redan när jag åkte dit så orkade inte rida...Men istället för att rida så fick jag för mig att jag skulle tömköra eftersom det tyvärr var ett tag sedan sist! :/ Men iaf, blev lite rörigt i början då han blev lite fundersam, men sen skötte han sig super bra! Tömkörde först ut i skogen en sväng och gick rakt in i skogen och vet inte hur många gånger jag nästan snubblade men han brydde sig knappt, vilket i mina ögon är super! Då han har varit så himla bakrädd... Iaf så var vi där i kanske 40 minuter och gick runt utan mål, över stockar och stenar, under grenar men även över. Vilket han lyssnade bra på. Varvade även skogen med att gå ut på de bredare stigarna och travade lite där för att det inte skulle bli för enformigt eftersom skogen inte är så stor.. Men iaf när jag kände att han lyssnade bra och han hade bra framåtbjudning så valde jag att börja gå tillbaka. Hade tanken att bara gå lite i skogen för att sedan tömköra i paddocken men blev i stället en längre stund ute i skogen och kortare i paddocken, där jag travade gjorde några öppnor från marken samt tog galopp i båda varven! Han lyssnade bara bättre och bättre ju längre vi höll på! Vilket är så kul att se, det var ju ändå ett tag sen vi tömkörde och visst, han reagerade några gånger på andra saker men även enstaka på tömmen. Men överlag så var han super fin och duktig :D
Blev sen lite mys i stallet. Fodrade sen och åkte hem.. :)

Nu ska jag redigera klart filmerna och sen skriva lite mer på våran resa (har börjat men inte blivit klar..) och sen kommer det upp! :))


CD

Sitter på avslutningen nu, detta är tidsinställt, med blandade känslor... Har gjort iordning en CD till Diana också som innehåller bilderna från paraply-fotograferingen, photoshop är min (näst) bästa vän! Sen är det hejdå kunskapsskolan... hej kunskapsgymnasiet! Hej framtiden.





Jag överlevde!

Tänkte bara säga att jag överlevde vaxningen, var inte så farligt som jag trodde! Var som att dra bort ett jäkligt stort plåster, sen kanske jag bör tillägga att jag är ganska smärttålig också ;)

Cristall 14/6

Ridpasset idag var lite av en social övning, haha. Red ut själv för första gången och hon skötte sig.. helt okej! Det började med att hon blev väldigt rädd när en tjej höll på i sin transport precis när jag gick förbi och från och med då var hon väldigt spänd. När jag suttit upp och skulle rida iväg så ville hon inte gå fram utan försökte vända hem flera gånger, men det gav sig när jag konsekvent drev framåt och berömde när hon gjorde som jag ville - gick rakt fram. Hon var under hela vägen bortåt otroligt spänd och tittade på allt som fanns runtomkring. Jag började trava en bit och det var inga större bekymmer utom en gång när gräset övergick till att vara blad, mycket farligt. När traven inte var riktigt lika spänd som en stålfjäder så galopperade jag en sträcka där jag visste att det inte fanns något konstigt. Det gick super! Travade lite igen efteråt och när hon slappnat av lite saktade jag av och skrittade hem. Hemåt var det inga problem någonstans, där pinnade hon på och kunde gå med huvudet sänkt. Surprise?





my biggest fear

Hejsvejs, just nu så är jag påväg in i duschen, bör ju vara fräsch imorgon på skolavslutningen? ;) Efter 4 hela år på kunskapsskolan så är det äntligen dags att säga farväl och lägga grundskoletiden bakom sig. Sorgligt på sitt sätt men jag själv är mest taggad inför nystartet på gymnasiet. Vilken besvikelse det kommer vara när jag inser att skolan inte var så mycket roligare där. 



Efter duschen ska jag vaxa benen för första gången, får se hur det går, haha. Uppdaterar om jag överlever!


Mat klar..

Har nu lagat man och ska snart springa och äta, sen blir det att åka till stallet ! Hade inte vart helt fel å tömköra dock inga tömmar, någon som har ett par till salu? Läder tömmar...

Funderar på att ta en springtur efter stallet, men får se hur det går!! Men skönt att springa på kvällen :3

Nu mat hejjsvejjs!!

iPhone

Har ganska många skal ändå har jag kommit på. Tycker inte själv att det är så många men när man räknar är det typ fem stycken... How come?! Aja, älskar allehop iallafall.

Två av mina skal, även de första jag fick.


STOR HISS

Hissar detta flugmedel!

 Jag blandar mycket svagaren än vad som står på förpackningen, men tycker det funkar SUPER, stor hiss!! :D
Däremot bör ni kolla så hästarna inte är allergiska mot det, då det kan bli starkt om man har en känslig häst.. :)


War Horse!

 
Verkligen en se värd film!
Tycker den var super, vissa bitar blev lite skumma.. Men överlag och i helhet så var den super bra! :D

Nu ska jag gå och göra mat.. För att efter det åka till Rocky Redigerade lite film i natt haha, men dock dampa min dator sönder när jag nästan var klar så den tog bort den -.- Så får göra om den igen ^^ Så dröjer lite till men sen så, då blire lite film på när jag rider och våran utveckling tillsammans :D
Ikväll kommer det även upp hur våran resa började!! Håll utkik! ;)

9B FTW

Fotbollssturneringen gick riktigt bra, min klass kom 2a totalt och det efter att matchens avgjordes med straffar! 
Ska snart cykla till stallet och rida pownien, hoppas hoppas att någon vill rida ut med mig för jag vill inte att hon ska gå i paddocken nu, har vart där tillräckligt den här veckan.

Imorgon är det skolavslutning, har lovat att ta med kameran så bilder kommer :) På kvällen sen samlas ju alla tjejer hemma hos mig så ska vi grilla och bada, men allra först ska stallet skötas. Snacka om att jag blev idiotförklarad idag när jag sa att jag skulle fixa stallet innan avslutningen. Hallå, det måste ju också göras?? Har i alla fall lyckats utse en klänning att ha på mig imorgon, skorna är nästa problem. Jag hatar verkligen både klänningar och skor, så jag gissar att innan jag träffat alla underbara människor så kommer jag tjura ihop totalt över min klädsel. Tur att världens bästa tjejer kan muntra upp en sen!

Min fina pappersklänning som pappa hittade åt mig. 


Film!!


Nu tänkte jag sätta mig och kolla på en film en stund! Blir "War Horse", har velat se den sen den gick på bio men hade aldrig tid då tyvärr! Så får bli nu istället :D

Så himla fin bild :3

Någon av er som sett den? Vad tyckte ni? :)


Hästar jag haft - Del 3

Ungefär 2 månader efter vi tagit bort Tamira, fick jag höra om ett sto som skulle lånas ut. Hon hade fått föl samma år, så jag kunde bara se henne i hagen och bestämma mig därefter. En bekant som stod i samma stall som stoet rekommenderade henne, så jag tog chansen och fick hem henne. 

Dialect var en riktig läromästare, 18 år när jag fick hem henne och hade gått JSM hoppning och LA:4 dressyr. Jag satte igång henne försiktigt, skyndade långsamt för att hon skulle hålla. Hon var verkligen underbar, hon fick mig att börja tycka om dressyr och lärde mig massor. Hade henne i nästan ett år innan hon rev upp en gammal skada i hagen och fick bli avelssto.





Hur det blev så att vi började leta D-ponny är en komplicerad historia, så låt os bara enkelt konstatera att nån månad efter Dialect hade åkt så letade vi ponny igen. Prisgränsen var inte alls hög, så vi letade efter en ungponny eller en ponny som inte var utbildad. Det var tufft att hitta en ponny i vår prisklass, men till slut hade vi några stycken neråt i landet som vi tog en helg och åkte och kollade på. Vi var osäkra ett tag på om vi verkligen skulle åka och provrida Foxy eftersom hon stod ända nere vid Ängelholm, men vi åkte i alla fall och idag kan jag väl säga att jag är glad att vi gjorde det. 

Det ironiska i det hela är att påvägen ner till Foxy hade vi kollat på en ponny jag blivit helt kär i, men som var liten och kunde inte provridas då den hade blivit sparkad i hagen kvällen innan. Så jag provred Foxy, i princip grät för att jag kunde inte skritta på hästen, jag kunde knappt trava på den och verkligen inte galoppera normalt. Men så satte dom upp ett hinder och hästen tvekade inte en millisekund. Vi höjde upp till 90 för jag ville känna hur hon kändes på lite högre hinder än 50cm och shit vad ponnyn VILLE hoppa. Trots den viljan sa jag tvärt nej till mamma när vi åkte därifrån, jag ville inte ha en ponny som kändes så hopplöst jobbig på backen. Jag ville inte grina för att jag varken kunde skritta, trava eller galoppera på min egen ponny. Galoppen var verkligen HEMSK. Den var bara kantig och orytmisk (vilket den är fortfarande).


Haha, ni kanske ser hur glad jag var? Bild från provridningen.

Hon var tävlad LC hopp, inget mer, och det var ett jätteprojekt i markarbetet. Mamma övertalade mig att se markarbetet mer som en utmaning och att vi kunde ha kul i hoppningen under tiden, och ju längre tiden gick, ju mer trodde jag på att hon kunde bli bra. Och hon blev mycket bättre, men det varade inte länge. För när hon gick som bäst (1,5 månad efter köp) så gick det bara utför. Orkar inte skriva ner allt i detalj, men kort sagt så reagerade jag på att hon sparkade bakut så fort jag satt upp i princip och var skitsur, så jag slutade rida henne. Efter behandlingar hit och dit så fastslogs det att hon hade kissing spines vid sadellägert och skulle förmodligen inte gå att sitta på igen. Vi hade vid denna punkt mejlat en hel del med förra ägaren och diskuterat fram och tillbaka och det slutade med att hon fick avlivas... Det är jättetråkigt förstås, jag hann ju fästa mig vid henne den korta tid vi hade tillsammans, men det känns ändå bättre än det gjorde med Tamira för att här vet jag att hon hade det så bra som hon kunde sin sista tid. Så fort hon visade tecken på att hon hade ont så red jag inte, till skillnad från Tamira där jag ridit på en ond rygg i två år och försökt med alla möjliga metoder för att få bukt med den svårridna hästen.



Massa ringade hit och dit....

 
...har ringt både till södra och norra sverige nu på morgonen haha!
Ringde först och främst skolan för att jag ville veta om vi började emd för eller eftermiddags tid i aug. För att kunna boka tandläkare, vilket de givetvis inte kunde svara på förrän i början av aug -.-' Men iaf så fick jag veta att vi börjar 17 aug. (vilket jag visste) men dääremot att vi börjar lektionerna först på onsdagen vecka 23 :D Så valde att boka tandis på tisdagen, då vi ändå inte lär göra något jätte viktigt (y'

Min älskade kamera upptäckte jag härrom dagen att den var trasig :'( Då batteriluckan har gått isär, vilket gör att hela kameran...inte...funkar. Hemsk tanke!! Men iaf så ringde jag både till Nikon, affärer i stan samt andra företag lite här och var i Sverige. Och kom fram till att Nikon ville ha någonstanns mellan 800 och 1500 kr för att skicka in och laga kameran..
Under samma veva så rungde jag till "Lasses Kameraservis" och konstaterade att de tog ungefär 100 kr för samma arbete som Nikon skulle ha gjort! Vilket jag tycker är helt sjukt, att det kan skilja så himla mycket pengar xD
Iaf så blir det troligen en stockholmsresa upp någon dag snart! För att laga kameran och hälsa på några släktingar :D *happy!*

Nu ska jag gå och äta och fixa lite hejsvejjs!

Fotbollsturnering

Idag spenderar jag dagen på en fotbollsplan som hejarklack och vattenflaskspåfyllare! Det är nämligen fotbollsturnering mellan 8:orna och 9:orna, min klass har ett lag med och självklart är jag en trogen supporter. Vi måste dessutom försvara våran andraplats från förra året, segern är nog att glömma då 9D har (och har alltid haft) ett hejdundrande fotbollslag som alltid vinner. ALLTID. Lite jobbigt faktiskt.





Hemkommen..

Kom hem från stallet för .. två timmar sen?
Iaf har jag ätit och kollat på lite film sen jag kom hem x)

Köpte flugmedel idag, efter att ha varit på mammas jobb någon timme.. :) Blev iaf fölinge, då jag var sjukt nöjd med det förra året och hoppas jag blir lika nöjd detta år! Ett flugmedel jag verkligen kan rekomendera!! Dock blandar jag inte som det står utan tar undefär (om inte något mindre) 1/4 medel och 3/4 vatten, vilket jag tycker blir alldelles lagom (y'


Blev även en ridtur runt Vittvång på närmare två timmar.. Var skönt att rida ut själv för ovanlighetensskull, att kunna anpassa tempot efter sig själv, rida fram-tillbaka hur mycket man ville utan att veta att någon annan väntar.. haha !
Ioförsig så kan det vara väldigt skönt att ha sällskap också! Ibland med häst-ryttare, men även av någon som cyklar/går med är skönt och kul!! :)
Har en kort kort film från idag, dock inte när jag rider men ändå! ^^ Ska springa och hämta sladden så kan ni få se den sen, om ni vill?
Tänkte även ta tag och redigera ihop en film om när jag rider och hur våran utveckling har sett ut!! :D
 
 

Trög Dag

Hela dagen har jag vart väldigt, väldigt långsam. Allt jag har gjort gick i ultrarapid och man kan undra om man inte är släkt med en sengångare. Cristall fick i alla fall vila idag, istället så friserade vi manen (inte uppskattat) och bara pysslade. Har dessutom glömt att nämna att jag fick med en kasse på köpet för att jag köpte en viss bok! Ojoj, hur kunde jag missa det. 





Sommarens Böcker

Dessa köpte jag idag;



Bokoman

Hello, har precis fått en stund ensam så jag kan blogga lite. Var först på löga med skolan och spelade kubb och chillade lite. Sen cyklade jag och emma (som bor mittemot mig) ner på stan för att jag skulle skaffa ett ID-kort, så var jag tvungen att mäta mig där vilket var en besvikelse... 159 ynka centimeter! Här har jag gått och trott att jag i alla fall var 160, men nejnej. Skitliten var man. 

Sen gick vi i alla fall och köpte en massa böcker som jag kan ha på Markebäck i sommar, för om det blir som förra året så kommer jag läsa ut måånga böcker där. Säg hej till bokomanen! Efter det lämnade vi alla böcker i mammas bil för att jag inte orkade cykla hem med dem (blev typ 5st tjocka) och köpte fika. Så cyklade jag och emma hem igen och fikade ^^ Spelade lite gitarr och grejer, samt matade fåglarna förstås. Fick med tidningen SOLO hem också där man fick med en bikini! Den var dock för liten för mig, hade för stora boobs då emma fick den.



Stallet - Rocky <3

Nu går jag snart ner till bilen för att sedan åka direkt till min bäbis!
Blir skogsarbete idag, så hoppas att vi inte blir allt för uppätna!

Blir troligen en sväng förbi och köpa flugmedel innan stallet, då mitt tog slut härrom dagen :/

Skönt..

Tandläkaren gick bara bra, blev bara att vi pratade och diskuterade hur vida det skulle bli ang. tandställning. Vilket resulterade till att den sätts in någon gång i augusti.. Långt kvar tyvärr! Men hoppas att det är värt att både vänta och att ha den.
Skönt iaf att veta ett datum när en sätts in!

Iaf, så sitter jag just nu på mammas jobb.. följde med henne hit en sväng efter det att vi vart hos tandläkaren. Satt och läste en stund i min bok och sen nu fick jag låna en dator en stund för att kunna uppdatera! Tack!!

Blir att åka till stallet sen, när mamma jobbat klart. Blir nog en ridtur rakt ut i skogen i dag ! Så han får lufta ordenkligt på benen, samtidigt som han måste kolla vart han sätter fötterna. Vilket jag tycker är en bra träning och speciellt om man har snubbliga/klumpiga hästar. Då tycker jag att man bör gå rakt ut i skogen ett par gånger i veckan för att få en smidigare och mer lyhörd häst om vad som händer på marken :)
Kommer ihåg detta ridpass så väl.. Min syster och pappa var med, pappa mockade banan samtidigt som jag red och syster yster filmade och tog kort! Han gick bra stundtals men hade även sina jobbiga stunder han också.. Vilket har gett resultat av den träning jag haft med honom, han går nu bättre än någonsin och lyssnar super! Vilket jag kan tacka mig själv men även de som hjälpt mig att fortsätta kämpa med honom, även fast alla motgångar kommit.. Ikväll alt i morgon kommer det upp en del om hur våran resa började!! :)

Hästar jag haft - Del 2

Då har vi kollat på A- och B-ponnytiden... dags för C och D ;)

Under tiden jag hade Famous & Stickan så letade vi en C-ponny som mamma skulle ha och rida något år tills dess att jag skulle gå upp på C-ponny. Vi hittade då Happy Shadow, eller Happy som han kallas, och köpte denna fina powniie. För snygg var han, även om han vägrade gå i närheten av en bom. Varför vi köpte honom trots att han var för "feg" för att hoppa när det var hoppning jag var intresserad av vet jag faktiskt inte, men han var hur snäll som helst att hålla på med och skulle visa sig bli en duktig dressyrponny. Vi fick det inte att funka helt i hoppningen, så han lånades ut ett år till en dressyrryttare som startade honom LA:1 med placeringar. Numera står han på Myrby efter att Maria köpte honom till verksamheten, kan det ha vart... 2 år sen?


bild lånad från www.crazyponies.blogg.se


Hösten 2008, så ni får lite tidsperspektiv på det hela, haha, så skulle vi egentligen inte ha någon ponny. Eller jo, vi hade bestämt oss för att gå direkt från B till D, men det skulle inte skett redan då utan jag skulle ha ridit mina sista år på B-ponny först. Men så var det så att våra grannar (en ponnyridskola) letade ponny och jag följde med för att provrida åt dem. De åkte då och kollade på Tamira, mest för att hon var så billig, och det visade sig då att hon inte passade för verksamheten eftersom hon var alldeles för pigg och "svårriden" (hon var inte svår då, men ni kanske kan tänka er hur en ridskoleponny måste kunna anpassa sig för många olika typer av ryttare).





Det är helt sjukt vilken resa hon & jag gjorde... När hon kom hem till mig blev hon en helt annan häst än från provridningen. Första halvåret kunde jag inte galoppera på henne för hon bara stack, jag var tvungen att rida på pelham i hoppningen och ändå gick det i 190, var många gånger jag inte fick stopp på henne förrän efter flera varv i ridhuset. Men hon tyckte det var KUL att hoppa och stannade aldrig. Jag kämpade med dressyren varje dag (inte bokstavligen) och efter 1 ½ år kunde jag för första gången rida henne på vanligt tredelat bett. Allt som oftast stod hon på bakbenen och det gick inte att rida ut själv för då gjorde hon caprioler och stack hem. Jag säger inte att jag utförde något mirakel med henne, men alla som sett henne från början kan säga att det var STOR skillnad från jag fick hem henne & i slutet av våran tid. Då tävlade jag på det tredelade, men hon kunde fortfarande slå slint och bara resa sig och hoppa i sidled inne på framhoppningen. Jag fick alltid ha en röd rosett i svansen på henne, inte för att hon kickade utan för att varna de andra då det inte alltid var säkert att jag kunde styra henne. Hon ansågs vara galen av många och jag övervägde att ge upp flera gånger, men det gjorde jag inte som tur var.

Efter 2 år tillsammans fick hon en hälta, något som hänt i hagen, och vi blev rekommenderade att åka in till strömsholm. Sagt och gjort, vi åkte dit och väl där fick vi reda på att hon var halt på tre ben och att vi borde röntga ryggen eftersom hon kändes stel där. Efter röntgen visade det sig att ryggkotorna var sammanväxta in mot buken, hon var lika böjlig i ryggen som ett bord. Noll alltså. Hon kunde inte sätta under sig, gå i form. När ryggkotor växer ihop gör det ont -förstås-, och det var svaren på varför hon var "galen". För hon var inte galen, tvärtom var hon den snällaste häst jag haft. Som inte visade hur ont hon hade, inte protesterade mer än hon gjorde när jag red. För hon ville göra rätt, men hon kunde inte. På strömsholm sa de att det bästa för henne vore att avlivas, hon skulle kanske bli bra efter ett helt års vila, men med tanke på hur pigg hon var och behövde aktiveras varje dag så skulle det inte vara det bästa för henne att bara stå på box i ett år för att sen kanske bli bra. 21 Oktober 2010 somnade min ängel in, hamnade på ett ställe där ingen smärta finns ♥

Tandläkaren!

Nu ska jag springa och göra mig i ordning för att sedan åka till stan och tandläkaren.. Hmm, vet inte riktigt vad jag tycker om de men ajja..

Blir fler inlägg ikväll!
Något speciellt ni vill läsa om eller se bilder/film på ? :)

Sovmorgon!

Gud vad skönt det är att vakna framåt 9 för att sedan ligga och dra sig till 10, verkligen GULD!
Iaf så har jag för ovanlighetensskull ätit en ordentlig frukost, vilket inte är vanligt haha. Men iaf idag blir jag hämtad strax efter ett för att åka upp på stan till tandläkaren, inget jag ser framemot direkt men hoppas att det löser sig på bästa sätt. För er som inte vet så har jag tidigare haft flera olika tandställningar då jag haft ett stort överbett, vilket är minimalt från när vi började mixtra. Dock biter jag mig själv i gommen nu, vilket de ska försöka rätta till (y'

Idag blir det som sagt tandläkaren för att efter det träffa Sabina? Och senare stallet, om jag inte har för ont från tandis ^^

Har på tal om något annat, så var jag och en kompis på Marieberg som sagt i går. Hittade mest mat och fika där haha! Inte ovanligt när det gäller oss heller.. Men iaf, kollade lite på kläder, men hittade inge som jag "ville ha". Däremot var vi inne på Bokia super länge och kollade på massa olika böcker, vilket resulterade till att jag blev ltie fattigare men en bok rikare! Denna blev det:

Har redan börjat läst och de jag änsålänge har läst verkar boken bra (y'
Har nu som mål att läsa ut den på sommarlovet, men gärna tidigare! Dels för att jag tror det kan gynna mig eftersom den är på engelska och dels för att jag tycker det är småjobbigt att läsa på engelska så valde jag att läsa en bok nu på sommarlovet :)
 

Whats Next

Vaknade nyss, ska ta och pallra mig ner till en beachvolley-plan snart och vara närvarande mellan 11 och 14 så lärarna inte ringer hem... It would be such a shame, wouldn't it ;) Sista veckorna har varit riktigt chill i skolan, man kan i princip göra vad man vill och ingen bryr sig. Som i torsdags t.ex. när vi hade tårttävling, eller som i måndags när vi låg och solade på djäkneberget. Eller som idag när vi ska vara på beachvolleyplanen i 3 timmar och göra vad vi känner för. 

Men jag behöver lite hjälp från er, det är nämligen så att utöver ridpass, "det-här-gör-jag-idag" och eventuella ingivelser om åsiktsinlägg så har jag en ganska usel fantasi om vad jag ska blogga om. Foto? Tips? Mer åsikter? It's up to you.


Uggla..?

Kom hem för någon timme sen, blev en kvälltur. Tänkte ta en kortare uteritt barbacka. Som resulterade till en lång ritt ^^ Var ute närmare två timmar. Med massor av skritt blandat med lite trav :)
Sabina gick med en sväng, vilket var kul å prata lite!
bild tagen för någon vecka sen, "puss" :*

Uggla.. förstår mig inte riktigt på mig själv haha. Är ofta väldigt trött på dagarna, men blir pigg på nätterna?! Hur går det ihop? Ajja, ska försöka å sova om en stund, då jag måste upp tidigt i morgon eftersom jag ska till tandläkaren x)



 

Pretty Little Liars

Har laddat upp med popcorn och dip nu (jag kan omöjligt vara den enda som dippar popcorn?) och ska se en hel drös avsnitt av Pretty Little Liars! Började kolla på serien för ett tag sen, men sen tröttnade jag och inte förrän nu fick jag tillbaka suget, so here we are. Börjar inte förrän 11 imorgon, så det gör inget om jag är uppe halva natten ;) 



Hästar jag haft - Del 1

Min allra första häst fick jag i julklapp när jag var 5 år, efter att ha ridit regelbundet sen jag var 4.
Det var en svart liten shetlandsponny på hela 100cm som var världens snällaste. Iallafall medan jag var en liten plutt som bara satt och åkte häst ;) När jag vart äldre och började ställa krav blev det jobbigt och mulle-bockningar var hans specialitet. Mini Road, eller Stickan som han kallas, är fortfarande min men lånas ut till Myrby Ponnyridskola där han kan skrutta runt och köra med de små barnen x]


Mini Road aka Stickan, en herre på 24 år.'


Efter Stickan hade jag en liiten B-ponny som hette Cornflakes, han var en Welsh Mountain som var hur seg som helst. Han var också supersnäll, och till skillnad från tidigare pownie så bockade han inte alls lika mycket ;) Han och jag startade lite lokala LC hoppning, mer klarade han inte av -dels med tanke på hans ynka 118cm, dels med tanke på den obefintliga farten på hoppbanan.


Cornflakes - lägg märke till hingstnacken! Han kastrerades inte förrän vid 4 års ålder.


Efter ett tag blev jag för lång för Cornflakes. Vi reste då land och rike runt -bokstavligen- och letade... I fjärås hittade vi till slut drömhästen, en vit ponny som startat MSV hoppning och var ursnygg! Han var verkligen en läromästare, hoppade ALLT bara man själv var bestämd och svängde på en femöring. Han gav mig massor med självförtroende och jag var inte alls lika feg längre. Det var nog faktiskt den bästa ponny jag haft, jag kommer ihåg hur jag önskade att jag kunde göra honom till en storhäst så jag kunde ha kvar honom för alltid. Han hade allt - exteriören, kapaciteten, viljan, temperamentet och personligheten.. åhh GÖR MIG LITEN! Vi startade tillsammans LB hopp, innan han tyvärr fick en senskada och fick vila ett halvår. Han blev sen bra igen och nu står han hos världens bästa familj!


Foto: Anna Alebark




Medan Famous vad konvalescent hade jag ett litet fuxsto på foder, Carrie Ross. Hon var en het liten sak som för det mesta hoppade runt på bakbenen men gav ALLT inne på hoppbanan. Hon & jag var verkligen ett team. Med henne startade jag upp till LA (hoppning, om ni inte kunde gissa det?) och hon var en sån personlighet. Hon bet en när man täckade och drog sadelgjorden, hon reste sig så fort man tog för mycket i tyglarna och var allmänt framåt. Men vi hade så himla roligt tillsammans och det var aldrig tal om att hon skulle sticka eller liknande utan vi hade bara KUL.



Knashäst. ♥

Fortsättning följer med C-ponnytiden och hästen som var "galen" !

Stallet nästa

Hello, är i stallet just nu (tidsinställt) och ska promenera med Cristall och rida Marconia aka SnabbMakaronen. Blir nog en tur upp i skogen för Cristall, då får hon öva på att lyfta på fötterna och jag får motion. Och jag var helt seriös när jag sa att hon får öva på att lyfta på fötterna, för hon gör verkligen inte det annars. Har provat att gå i skogen där det inte var en stig en gång och hon snubblade på allt som gick att snubbla på. Knashäst. 

Makaronen ska antingen ridas ut eller gå ett pass i paddocken. Det lutar åt att hon rids ut eftersom jag red i paddocken igår, men jag vill helst ha någon att rida ut med i så fall. Aja, vi får se hur det blir! Blir inga direkta bilder eftersom jag inte har någon med som kan fota ;)


Makaronen kan när hon vill, har tid och orkar.



Coolish Video

Har ni inte sett denna videon - KOLLA! Den är g r y m.



Sen var det ju det här med att bädda in på nya blogg.se...  LÄNK TILL VIDEON.


Marieberg Köpcenter!

Åker till Marieberg men en kompis om ungefär en timme.. För att köpa lite godis, fika och bara vara! Ska bli kul att ses igen, då det var ett tag sen sist tyvärr :(
Nu måste jag gå och göra mig i ordning för att sedan åka..
Funderade lite förut på vad tycker ni är kul att läsa om? Något speciellt ni vill att Ida och jag skriver om? Eller vill ni ha bilder/filmer? Bara att önska!!


Rocky Gold

Som jag nämnde i presentationen, är Rocky en ponny som jag tog på foder för ungefär ett och ett halvt år sedan. Vi började våran resa på en mycket kringlig väg, där det ofta var mogångar inblandade...
Tänkte att jag skriver ihop ett inlägg senare, om lite mer hur vår resa har sett ut och hur den ser ut idag!
BIld tagen tredje gången jag befinner mig på hans underbara rygg!
Dock kunde han inte stå still utan att någon höll i där...
 
Bild tagen 19/9 2011
Han orkade endast bära upp sig kortare stunder i traven.. Men när han orka så blev han så himla mkt finare än med huvudet bland molnen..
Bilden tagen 9/5 2011
 
Han är idag 8 år och 140.0 cm. Alltså maxad C-ponny, vilket jag är otroligt glad över!! :D
Denna bild är en av de nyaste jag har, tagen den 10/6 2012
Vi har haft otrolgt mycket motgångar.. Men de var blandade med flera medgångar också, vilket gjorde det värt att fortsätta å kämpa tillsammans!
 
Ang. hans bakrund så vet jag tyvärr inte så mycket mer än. Att han är importerad från Danmark och inriden i Sverige. Han har okänd ras och härstamning. Så det enda jag egenkligen vet är att han är född 2004 och är vitblack. Han fick sitt namn, Rocky Gold, när han kom till Sverige.
Undrar ni något så är det bara att fråga!! :)


J, Morgon trött...

Vaknade för en stund sedan och konstaterade att det regnat i natt, vilket jag inte är förvånad över alls! :)
Men iaf, i dag blir det en slappar dag för att senare i eftermiddag/kväll åka till stallet och fixa allt där. Tror det får bli en lugn och mysig ridtur barbacka idag <3

Nu ska jag iaf sätta mig och redigera klart filmerna jag började med igår, så om ni är riktigt snälla så kan jag kanske länka dem här :D

Hejsvejs! 


Miclas Cristall

Tänkte väl ta och berätta lite om nya pownien, var på tiden kände jag! ;)

Miclas Cristall, som hon heter, är ett New Forest sto på 4 år e.Miclas Curt Cobain - u.Lady Jane - ue. Kantje´s Ronaldo. Jag har funderat ett tag på smeknamn till henne och det som kommit som förslag hittills är StinaCrister och Issa. Känner väl kanske inte riktigt för någon av dem, än iallafall...



Hon är iallafall uppväxt på lösdrift och köptes av uppfödaren som 2-åring. Reds in som 2,5-åring, fick en lång vintervila, gick treårstestet och fick sommarvila. Reds lite under hösten och fick sedan en 5 månader lång vintervila innan hon sattes igång igen i början på Mars. Så hon är grundriden och inhoppad, söker sig neråt i skritt och trav men går fortfarande med huvet i vädret i galoppen. Hoppad då enstaka hinder, ej bana och förstås löshoppad. Supersnäll i all hantering, lite ängslig av sig men gör det man ber henne om och slappnar hon bara av så är hon superfin i ridningen. För tillfället så söker hon sig neråt i alla gångarter men orkar inte särskilt länge i galoppen.

Helt okej trav alltså...


Hon är lite tjockare nu, huh.


Presentation

Hej!
Jag heter Josefine, kallas Jossan. Jag och Ida gillar att blogga båda två, dock mindre kul att blogga ensam.. Därför tänkte vi göra ett försök att starta upp en blogg tillsammans!!

Jag är då en tjej på 17 år, blir 18 i Februari. Är en sprallig tjej som gillar utmaningar och äventyr. Har ofta mycket att göra och ibland lite för mycket.. Men lyckas ändå få ihop det mesta tillslut efter lite knåpande!
Har ridit och hållit på med hästar sedan jag var ungefär fyra år. Så har varit med om både det ena och det andra, ångrar dock tyvärr att jag inte har mer bilder på när jag var mindre! Men antar att det inte var lika vanligt då? Jag har iaf haft flera olika ponnysar och även hästar genom åren, allt från läromästare till problemhästar! Har även gått på ridskola om man kollar tillbaka flera år..
Men för ungefär ett och ett halvt år sedan så tog jag hem Rocky på foder, som då var 6 år och 140.0 cm i mankhöjd. Han var mycket oerfaren och speciell ponny. Var först tänkt att jag skulle utbilda och rida till för att sedan när jag blev arton lämna tillbaka honom till ägaren som då hunnit växa till sig och fått en finare ponny! Men så blev inte fallet. Utan vi startade en egen resa som började den 18/12-2010! Tänkte skriva om våran resa tillsammans i ett annat inlägg, om det är av intresse?
 
Jag och Rocky, myspaus i löshoppandet :)

Och jag då, andra hälften, är en 16-åring med full rulle i livet, har t.ex. en smockad almanacka för sommarlovet hehe. Även jag har ridit sen jag var fyra år och med x antal hästar i bagaget så sitter jag nu på ett 4-årigt New Forest-sto att utbilda och ha kul med. Har haft många olika egna ponnyer och även ett flertal foderhästar och har ridit allt från A-ponny till stor häst. Min första häst var en shetlandsponny som jag fick när jag var fem år och som jag fortfarande äger men som är utlånad till ponnyridskolan jag står uppstallad på, något han trivs jättebra med. Och till alla er som tror att jag är värsta rikemansbarnet så kan jag upplysa er om att ja, vi hade det gott ställt tills jag var 12 år, då mamma och pappa skiljde sig. Efter det har vi fått prioritera bort en hel del och klarar precis av att hålla en häst, vilket jag är jätteglad över.

Jag har även ett stort fotointresse och driver bildförsäljning från tävlingar på Equipe.com, samt har en hemsida påväg upp, men den kommer senare. Utöver det intresset så är jag en riktig bokmal på nätterna (enda gången jag har tid, haha) och är fast i fantasyböckernas värld.


RSS 2.0