En bild säger mer än 1000 ord!







Bad day today!

 Denna dag började brar, men har bara blivit sämre och sämre!
En morgon att minnas och en dag att glömma. Nu tar jag och säger god natt!
 

~ Dagen ~

- Den har vart lite upp och ner!
Började med sovmorgon och sen vidare till skolan, efter att jag hade ätit och gjort mig i ordning. Idag stog Svenska-Matte-Fysik på schemat. Svenskan är sällan tråkig faktiskt och matten är nog de ämne som jag har tyckt vart roligast i skolan men har tröttnat lite på då vi inte haft några super lärare! Men även om lärarna inte har vart de bästa så har jag ändå försökt att se på ämnet och gjort det jag tyckt vart roligt. Med andra ord gjort de vi ska göra men på "mitt sätt". Vilket har funkat bra! :) Sen fysiken är ett helt nytt ämne för mig då jag inte har hafft "ren" fysik tidigare men det ska nog gå bra det också, men får ge de lite extra tid nu i början så släpper det sen också förhoppningsvis (y'

Mamma plcokade upp mig utanför skolan strax efter fem. Vi hade bestämt att åka till Lager157, eftersom jag behövde och ville ha ett par nya jeans. Blev två hehe, Tack mamma :3 <3
Sen fick jag skjuts av morfar till stallet för att fixa allt till Rocky samt rida. Kände inte jätte mycket för att rida idag men kände samtidigt att det skulle vara skönt att rensa tankarna lite.... Fixade allt i stallet samtidigt som R fick stå på gången/boxen och äta lite hö. Har kommit fram till att han blir lugnare och mer sammarbetsvillig om han får äta lite innan vilket är skönt :)
Blev sen en barbacka tur! Red till en kompis och provade hennes dressyrsadel ifall R kunde ha den men den passade inte. Så stog där och pratade en stund och sen red jag hemmåt igen. Hade tänkt att bara skritta och lite lite trav men blev både trav och galopp i dag barbacka! Tog trav på grusväg, stigen och lite på asfalten då jag ville känna hur han var där i gången och han var som vanligt ;) Blev sedan även lite trav på en väligt taggad ponny skrutt på gärndet där jag även tog en galopp i varje varv vilket funkade prima (y''
Dock fick jag mig både ett och annat bocksprång, inga jätte höga men tillräckligt. Satt kvar i alla då jag var lite förberädd på att han skulle busa lite då det var ett tag sen vi galopperade barbacka och att han var pigg. Funderade även på om jag verkligen skulle galoppera där, men är sjukt glad att jag gjorde det ändå. Han var så himla FIN min bäbis <3<3

Bild i repris <3
 
I morgon bitti blir det att ta en promenad på morgonen och sen rida lektion för T. Blev ingen härromdagen tyvärr så får bli i morgon istället. Efter stallet blir det att åka till stan för att avverka några timmar i skolan och sen får vi se vad som händer! :))
neh nu måste jag sova god natt!! :)

Blogg paus..

.. har under de senaste dagarna inte haft varken ork eller lust att blogga av flera anledningar. Men ska ta mig i kragen och uppdatera med något inlägg varje dag! :)

Är det något speciellt ni vill läsa om? Åskikter, tankar, drömmar, ridpass, fritiden...?
 

Blogg .. are?

Känns som att jag är mer bloggläsare än bloggare.
 
Läser massor med bloggar varje dag, verkligen massor, men själv får jag knappt ett ord ur fingrarna här på bloggen. Inte ens när jag är skrivsugen så är bloggen det första jag tänker på, och när man är "bloggare" så är det rätt illa. Det tar ju ändå rätt mycket tid om man vill hålla bloggen uppdaterad och numera när det hänt något så har jag inte en tanke på att skriva ut det på bloggen. Det blir som William Spetz sa en gång - livet kom emellan.
 
 

Lots of stuff going on

Känns som det har hänt hur mycket som helst idag...
 
Började gymnasiet, det visade sig att jag inte stod med på några listor och skolverkssaken hade sagt att jag skulle börja på en annan skola... Så jag började med att bli inskriven hos kordinatorn och blev tilldelad 1B, något som visade sig vara mindre lyckat. Kom in i klassrummet när alla andra redan satt sig ner så jag fick vara med på ett litet hörn (bokstavligen..) och redan när jag precis satt mig ner så märkte man att här fanns det två tydliga grupperingar. Halva klassen kom från sala och var ett gäng, andra halvan var.. inga typer jag brukar umgås med (vilket bekräftades när jag ändå försökte lära känna folket). Det fanns några (typ 1) som var schyssta men ja.. alla jag kände gick i 1C så det blev till att mejla rektorn. Soo, numera går jag i 1C, ny klass imorrn igen alltså :D tur att jag typ aldrig är nervös för nytt folk. Sen är det ju rätt chill att jag känner rektorn också ;)
 

Svar på frågestunden!

Bl.a 5 saker ni inte visste om oss, dessutom kommer en alldeles färsk nyhet ang. Cristall! Det får ni bara inte missa ;) 
 

God förmiddag!

Idag har vi inte gjort något speciellt, utan blev att ta sovmorgon i dag också. Vaknade runt 12? Sen blev det att äta frukost/lunch och sen baka igen! Idag blev det en ny satts med smörkräm då våran förra blev lite failad haha! Och även fler maränger :3 

Sen den senaste timme har vi suttit här vid datorn ungefär och kolla runt på olika sidor samt pratat :) Nu blir det att kolla till marängerna! Och senare i dag blir det att cykla 1,5 mil igen för att fixa allt till Cristall och pussa lite extra på denna då det blir ett tag tills jag ser henne nästa gång :) 

Ne nu ska jag ta och läsa lite i en bok hejjsvejjs!!
 

Hissar och Dissar!

Hiss till Ginatricots kollektion
Tycker den är väldigt stilren men ändå snygg. En kollektion som jag inte skulle tacka nej till att ha!
 
 
Diss till Vinden när man måste cykla till stallet. Det är inte roligt att ha motvind när man cyklar någonstans oavsett vart man ska så är det sällan roligt att cykla när det blåser ute, om det inte är medvind så att säga då är det roligare :) 
 
 
 
 

Gratis Bio!

Gratis Bio är en hemsida där man snabbt och enkelt tjänar ihop poäng till antingen gratis biobiljetter eller presentkort! Blev själv medlem där nyss och är minst sagt positivt överraskad, heter huzzel om någon skulle vilja skriva in mig som värvare. Helt klart värt ett besök! 
 
http://www.gratisbio.se/ 
 
http://www.gratisbio.se 
 

Cykla är inte min grej...

...haha! Cyklade 1,5 mil nu på em/kvällen. På bara en växel är det inte alltid lika lätt och desutom med bakåttramp så blev det ännu enklare....eller inte x) 

Ajja, cyklade 7,5 km till Cristall ihop med Ida. Där Ida mockade, jag bytte vatten och sen fixade vi maten och till Cristall. Tog sedan in henne.. Vilket gick haha lite över marken! Kan man väl säga, men gick bra! :))  Hon var super *host* glad på andra hästar som var i hagen brevid, men med lite övertalning så gick det att gå ändå någolunda normalt ;) Sen blev det att stå och mysa lite med henne i boxen och sen var det bara att cykla 7,5 km hem igen med motvind x(  MEN alla överlevde! :3 

Nu blir det att laga mat och sen äta hejjsvejjs!
 

Frågestund!!

Kör nu igång med en frågestund!!

Fråga det just du vill veta om oss, vi kommer svara på alla frågor i ett / flera videoinlägg i morgon kväll!
Så passa på! 
 

Blir det under 10 frågor så kommer svaren i ett vanligt inlägg istället... wouldn't it be sad?
 
 

Bageriet Utbildarna

Då var det igång igen... bageriet har fått ett namn! Maränger står i ugnen och ett försök till smörkräm gjordes. Det var dock inte lika lyckat, smöret skärde sig och en geting drunknade i det... Aja, så kan det gå, vi är ju ändå bara i början av karriären ;)
 
 

Yesterday!

Gick upp vid åtta för att åka med mamma till stallet. Började med att fodra hästarna och sen släppa ut alla utom Rocky. Tog sen och sopade stallgången för att sedan ta ut R. Borstade och fixade och tillslut tränsade. Hoppade sen upp och trodde han skulle vara jätte pigg vilket han inte var så det var skönt :) 

Skrittade fram ut i ca 10 min och sen gick vi till paddocken där vi jobbade mycket med övergångar mellan skritt och halt samt några få trav övergångar. Red i ungefär en timme där jag jobbade på att få honom så mjuk som möjligt och även så följsam som det gick vilket gick bättre och bättre. På slutet blev han fin! Blev nästan bara skritt hela passet förutom några få travsteg. 


Sen blev det vidare hem för att göra klart det sista innan skolan. Första dagen i skolan alltså, efter sommarlovet! Skulle ha tagit bussen upp på stan, men blev att jag och en klasskompis fick skjuts upp! (y' Gick då nästan direkt till donken och fikade med en annan klass kamrat. 
Den var relativt chill och vi gjorde inte sådär jätte mycket mer än att de förklarade de förändringar som blir denna höst gemfört med förra läsåret. Dels nya lärare, nya lokaler etc. Samt att vi inte längre äter på skolan utan på en resturang x) Ajja, men de två timmar som vi spenderade i skolan gick ganska fort ändå ! :) 

Sen blev det även att ta en fika med en kompis och prata massor <3 För att sedan ta tåget till västerås! 

Väl på tåget.... 
kände jag hur trött jag egentligen var. Höll på att somna flertalet gånger under den timme som det tog att åka till västerås xD 

Dagen har spenderats ....

.... överallt och ingenstans!
Var bland annat uppe på stan och gick till tandläkaren som tog ungefär 10 min då de bara skulle ästta in några snoddar i min mun eftersom jag ska få tandställnng om någon vecka x)
Så ju sitter det fyra supersmå snoddar mellan mina tänder xD Haha...
Svårt att äta redan nu så vad kommer det då inte bli senare? :o Ajja det kommer säkert bli bra i slutet! :)

Var även en sväng till stallet efter tandis och efter att jag mamma och morfar hade ätit lunch. Rocky fick nya skor i dag direkt när jag kom dit och red sen ut och bara skrittade i ca 1 timme! :)
 
Därav dålig uppdatering från min sida.. :/

 

för vad vet jag om framtiden

Planerna ändrades lite hastigt och lustigt, så Moa kommer hem till mig och så ska vi ha myskväll. Hon sover över inatt och imorgon så blir det photoshoot! Bestämde det när jag var i stallet, så fick svänga förbi Coop påvägen hem - lite lagom skitig och svettig efter stall + cykeltur och som grädden på moset så står mitt namn på ryggen av tröjan. Lyckat Ida, lyckat!
 

i miss the old times, when we used to talk to each other

Snart ska jag leka "hej kom och hjälp mig jag har ingen bil (eller körkort för den delen)" och cykla till Ica Maxi för att handla. Har också diskat en massa för jag kom på att det blir väldigt mycket disk när man bakar. Så diskmaskinen vet jag hur man använder, mamma. Det är bara tvättmaskinen kvar att prova på så är jag redo att flytta hemifrån sen! Det vore faktiskt rätt chill att bo ensam i en lägenhet och bara.. få hyran betald varje månad. 
 
 
Efter Maxi så bär det av mot stallet, har inte så mycket att göra där idag men man brukar lyckas fastna där ett bra tag ändå. Det är ett underbart gäng i stallet, tillräckligt många för att det ska bli lite gossip girl över det hela men alldeles för få för att något ordentligt skitsnack ska dra igång. Härlig blandning?
 

Pust!

Idag blev det en dag som jag inte hade räknat med överhuvudtaget!
Istället för att moppa golvet och åka till stallet blev det att jag övningskörde några mil och pratade med en hel drös med busschafförer. Både svenska och utlänska. Hmmm!




Sen åkte jag efter massor med om och men till stallet och skulle ta mig en ridtur. Men hann bara ut och hälsa på prinsen innan jag konstaterade att han hade tappat en sko -.-' Så blev att pappa var kvar medans jag gjorde klart allt i stallet och pussade på Rocky. Innan vi åkte hem igen...
 
Denna dag började helt okej, men slutade desto mindre kul x( I morgon kommer iaf hovis vilket är skönt. Så blir att ta en skritt tur då ist för i dag dock blir det nog inte någon jätte rolig då jag gissar att han kommer vara piggelin men vi gör det bästa av sitvationen! <3
Nu ska jag kolla på film i min ensamhet och sen blir det att sova! Hejjsvejjs folket!
 

Klassen....



.... vi blir bara färre och färre. Från att vara 26/27 när vi började förra året till att nu bara vara 14 st som det ser ut i dagsläget. Vart tog alla vägen?! Tycker det är skumt att så många har hoppat av/bytt linje :o

 
Själv gillar jag det tempo som är i skolan, samt de schema vi har. Där vi går antingen på fm eller också på em och inte hela dagarna. Det blir mer variation med det schemat vi  har och iaf jag tröttnar inte lika lätt på att det är lika vecka in och vecka ut! :)
 

Working ~ paint

Idag gick jag upp runt halv elva för att dels säga hejdå till en tysk kompis som bott här i frygt en vecka och föra att sedan städa :)

Åt frukost alla tre tillsammans, jag jojo och tysken. Sen blev det att säga hejdå då han skulle på börja sin tripp hem igen. När han kom hit förra söndagen så hade han liftat närintill hela vägen. Jag visste inte heller om att han skulle komma, vilket gjorde mig väldigt förvånad när jag fick veta det på söndag kvällen - när jag fortfarande var i Markebäck! Mina planer som var planerade blev väldigt upp och ner men rullade på sakta men säkert iaf..
Bild från MB, Foto Ida Husell

Nu återgår allt till de "normala" på fredag igen eller ja då börjar skolan. Kommer gå två timmar i skolan mellan 13.00 och 15.00. Vilket jag ser som halvt onödigt eftersom det bara är två timmar haha men men. Blir nog bra!

Nu ska jag upp och säda klart sen vidare till stallet hejjsvvejjs!
 

Bagarknutten och hans vänner

Nu har jag och Diana bakat.. och bakat.. och bakat ännu mer! Vi har gjort valnötskakor, drömrulltårta och nu står det maränger i ugnen. Ett bageri har öppnat på Klockargatan!
 
 

Ändrat

Blev inte den mat jag först hade tänkt laga utan blev potatisgratäng och någon form av köttfärsås eller liknande x)
Hade potatis gratäng i kylen och ville inte att den skulle gå till spillo så blev att jag åt upp den ist (y'

Har efter maten kollat på en film samt duschat och det var riktigt skönt att bli ren även om jag inte var jätte skitig innan. Nu blir det att slappa en stund till och sedan åka aoch rida bästa ponnyn ! <3

Food!

Nu ska jag upp och laga mat för att sedan äta. Det får bli :

Tänkte göra ett åsikts inlägg sedan, dock inte bestämt mig om vad.... Har ni några förslag? :)


Next up

Det känns som att jag lever ett väldigt händelselöst liv, haha. Jag gör i princip samma saker varje dag? Sova längre än jag borde - sitta vid datorn - cykla till stallet - mocka, fylla på vatten, göra hösäckar, ta in - cykla hem - sitta vid datorn, kanske kolla på nån film - sova. Men idag ska jag faktiskt pallra mig ner till stan för lite socialt umgänge! Eeefter jag cyklat till stallet ;) Så nu är det bara att bege sig ner i källaren för att hämta cykeln och sedan röra på fläsket. See ya!
 

Uppe med tuppen!

Idag blev det att gå upp tiidigt igen, denna gång för att släppa ut hästarna! :) Det är verkligen något av de skönaste som finns, att gå upp inte behöva göra sig i ordning och sen åka till stallet. Gosa med världens bästa och sen släppa ut alla och sen fixa allt och åka hem <3

Förgår, söndag. Var jag funktionär på hopptävlingen uppe i Karlslund. Har bilder på de flesta ekipagen så om ni vill ha så komentera så löser vi de :)
Iaf så stog jag inne på banan hela dagen, fick lunch serverat som jag åt samtidigt som vi byggde om banan x) Och sen var det bara att fortsätta fota. Var där från halv nio till ungefär halv fyra. Och då hann vi med 105 starter varav en LD, en LC, en lagklass och en LB. Och även plockat undan allt efteråt till halv fyra, vilket var en hel del bärande!

Där bestämde jag, Amanda och Ida för att tillbringa kvällen ute i Dylta tillsammans. Så jag åkte hem och duschade, packade och sen vidare till Rocky. Där morfar och jag hjälptes åt med de som skulle göras för att de skulle gå så fort som möjligt. Vilket gick relativt snabbt. Sedan styrde jag bilen mot Dylta, med morfar brevid. Förstår inte hur det kan vara så kul att köra bil?! Haha men roligt äre och längtar tills jag får körkort..
Därav min dåliga uppdatering under helgen och igår var det fullrulle hela dagen!
Bild på Jennifer och Kilkee Boy

Fick skjuts till Coop i lillån, Tack! :) Sen tog jag bussen därifrån vidare till stan. För att sedan gå till pappas jobb för att slippa byta buss, då han ändå slutade strax efter (y' Sen blev det direkt till stallet, skrittade ut och sen spelade vi minigolf halva kvällen xD Helt random sådär! Haha!!

Idag blir det att slappa och senare i dag åka tillbaka till stallet och rida ut en sväng :D Hejsvejjs!!


what if i told you... i'm me.

Dagen har inte vart särskilt händelserik... Däremot så fick jag reda på (och själv uppleva) att min häst förvandlas till ett monster vid intag. Hon är ju, precis som alla andra hästar på myrby, dökär i Marconia. ↓
 
 
Cristall går i samma hage som Marconia och Izadora, men Izadora går mest för sig själv ändå för Cristall låter ingen annan häst komma i närheten av Marconia. Nobel, som går i hagen som angränsar till deras hage, är Cristalls svurne fiende. Så fort hon får syn på honom, han kanske råkar vara lite för nära eller bara gå förbi, så blir hon rent utsagt skitförbannad och ser ut som hon vill ha ihjäl stackarn. Hon tar till alla metoder hon kan komma på för att hålla honom borta, såsom sparka och stegra mot honom, pipa som en och annan gris, slicka öronen bakåt och (närapå) visa tänderna i ett försök att se farlig ut... Själv är hon så fastklistrad vid Marconia att man inte ens kan ta ut henne utan att Cristall på något sätt också lyckas hamna utanför hagen. Hon har sparkat mot människor för att hon är sur på andra hästar och stegrat när saker inte passar henne. Vart tog min lilla bebis vägen? Hon som man kunde släppa ihop med vem som helst, för hon gjorde aldrig någonting? 

Jag får försöka med att sätta en kedja på grimskaftet, för det hade tydligen hjälpt lite med att få tillbaka respekten för människor (som det är nu så skiter hon fullständigt i om eller vart det står en människa). Nobel har ju vissa skador efter att ha blivit sparkad av en tidigare häst som var överkär i Marconia, Madicken håller på att tända eld på betonggolvet i sina försök att gräva sig ur Boxen när Marconia inte är inne och Marconia själv har diverse bucklor efter att ha haft lite för förtjusta valacker i sin hage. 
 
Och kaoset på Myrby Gård fortsätter...
 

show business

Har precis kollat klart på filmen Bron till Terabitia, den var faktiskt ganska bra för att vara barnfilm! Några barnfilmer som alltid blir bra är Pixar's filmer - de misslyckas aldrig med något de ger sig in på. Men nu är det show(er) time... Kan ju vara bra om man inte luktar som surströmming och sådär när man ska visa sig bland folk. Av någon anledning så drar de sig inte undan lika ofta då?
 
 
När jag har duschat ska jag sortera in lite kläder och annat husligt innan jag sätter mig på cykeln och drar vidare till stallet. Ska bara mocka och sånt till Cristall så är jag klar sen... Det är inte mycket att göra när pållen har sommarvila!
 

Vad hände EGENTLIGEN? #2

Historien fortsätter...
 
• Jag läste 1800 sidor på 3 dygn
Jag hade med mig 7 tjocka böcker, och en helg läste jag 3 böcker på 3 dagar.. Har jag sagt att jag är en bokmal? I perioder så läser jag otroligt mycket, för att sedan inte läsa något alls på ett tag. Hade nog vart bättre för alla om jag spritt ut det lite jämnare...
 
• Cristall gick från att hoppa 2 hinder på rad för första gången till att hoppa bana på 3 pass
Första gången hoppade hon 2 hinder på rad.. Nästa gång jag hoppade, hoppade jag 2 hinder på rad igen. Tredje gången jag hoppade med henne var det träning för Anna Emanuelsson, med studs, kombination och bana. Tufft? Jodå, hon var både trött och förvirrad när hon ställdes inför en studs - ett galoppsprång - räcke. Varför hoppa över studsen när man kan bara se till att alla fötter kommer över bommarna och skita i hur?
 
 
• Jag badade i en sjö för första gången i sommar
OFRIVILLIGT... Badade med Cristall, första gången hon gick i någon större mängd vatten med ryttare på ryggen och hon skötte sig super. Hade vart i från marken med henne innan och Rocky väntade på henne i vattnet, så förustättningarna talade för en succé som nästan förverkligades. Nästan. När hon hade vatten upp till halva magen fick hon syn på en bil som stod parkerad en bit bort. Hur farligt som helst. Hon bestämde sig för att den var tillräckligt hästätande för att hon måste kasta sig bort från den, vilket resulterade i att jag flög av i vattnet och hon började springa hem. Saken var bara den att bilen stod parkerad på vägen hem, så hon kom lika fort tillbaka igen och ställde sig och väntade på att jag skulle rädda henne i blåbärssnåren.
 
 • Jag låg med datorn på när det åskade
Helt emot att jag fått lära mig, men så var det. Hörde bara hur det fräste till i uttaget och så dog datorn. Dagen efter startade jag datorn igen och allt var som vanligt - det visade sig att det var mitt bärbara bredband som fått ta smällen. Blixten lyckades då också sätta på TV:n i rummet vi hade alla väskor i - när varken dekoden eller den andra kabeln till boxern var i. Starkt jobbat. Sen när vi satte i kablarna fick vi svart-vitt på TV:n och en granne kom och försökte hjälpa oss utan resultat. Det visade sig dock senare att vi hade satt i dekoden i fel uttag... 
 
 

kvinnans logik

Ge mig ingredienser och jag der dig kakor. Ge mig en kamera och jag ger dig foton. Ge mig både och och ni får ett blogginlägg!
 



Baka baka liten kaka

Nu har jag både vaknat, rest mig ur sängen och ätit frukost! ;)
 
Om 5 minuter väntar det en hel del bakning, det är asgoa kakor som ska få följa med mamma ner till Västkusten och ett bröllop. Hur man får ett finger med i bröllopet utan att närvara! Snickerskakor och hallongrottor står på menyn, inga supersvåra grejer men enda anledningen till att man hjälper till är ju för "provsmakningen", right..? Hade gärna visat upp bilder på bakgrejerna för er, men jag orkar seriöst inte... Ni får se slutresultatet sen istället!
 

habla habla

Vad hände med bloggandan? Ingen aning. Pooof borta! Blogglusten, y u no here?!
 
Idag har jag ridit 3 hästar, körde konditionspass med två och något halvhjärtat försök till dressyrpass med den tredje. Avslutade när det gick som bäst (regelföljare, wohoo) så helt galet blev det inte. Kollar på Min pappa är bättre än din pappa på tv3, helt hemskt hur man låter barnen objektifiera sina pappor och öppet skämmas över dem när det går dåligt. Det kommer uttalanden som "pappa har mycket muskler men är tjock" och "du var för dålig, pappa". Sen när de åker ut så är det tunga tårar som faller och de kan inte ens glädjas åt X-boxen och 46" TV:n de just fått i tröstpris. Handlade mat också, var duktig chey och följde med mamma!
 
 
Ikväll ska jag nog ta mig i kragen och fixa lite inlägg så ni har något att läsa?! Stackare, känner mig smått elak som säger att det ska bli massa uppdatering men så blir det inte så.. skärpning!
 

Stallet igen!

Nu åker jag till stallet för andra gången idag! Blir att rida ut en sväng. Var där i morse och släppte ut dem plus fixade allt som skulle fixas för att kunna åka dit och bara rida nu på em/kvällen! Hejsvejjs!!
 
// Jossan

Tävling hos Dressyrmupparna..

 
 
http://dressyrmupparna.se/vinn-valfri-vara/30081#comment-159608
 
// Josefine

Markebäck!

Hur var det ? Vad gjorde vi ? Tänkte nu skriva ett inlägg om hur det var där och vad vi gjorde där :D

Trevlig lässtund!

Kom till Markebäck onsadgen den 25/7. Direkt när jag kom dit visste jag att det var en del att göra, vilket jag bara såg som en rolig sak. Dels för att man utveckas själv genom att göra nya saker samt för att få mer erfarenheter :)

Körde till ridhuset direkt och lastade ur alla mina saker som skulle upp till "lägenheten" där jag skulle bo ihop med Ida. Bar även upp mat, etc dit. Lastade sen ur och samtidigt som jag gick till stallet med R så körde morfar runt så vi även kunde lasta ur Rockys grejer. Ställde in Rocky i hans "nya" box. Han var lugn trotts att han var själv inne. När allt var på sin plats så pratade jag och Ida lite och sen gick vi och hämtade Cristall, och tog R och C till två hagar brevid varandra på en annan del av gården :)

Ni får en bild på Rocky, har tyvärr bara bilder på honom från markebäck :/ Ska se om jag hittar några andra men tror tyvärr inte de :/

Sen började arbetet! Det fanns sådant som skulle göras varje dag, såsom mocka, fylla på vatten, mat, torv (om de behövdes) etc. varje dag. Sen efter de fanns de en "att göra lista" där det stog mindre saker som man skulle göra om man fick tid över. Som ex. plocka ogräs på hingstbacken, fylla på havre/grov överallt, kolla alla föl, lösdriften, hingstbetet osv. Det var en lång lista. Men samtidigt var det både kul och skönt att ha saker att göra de flesta dagarna! Vi hade alltid några fasta tider som skulle hållas koll på. Så här kunde en vardag se ut,

* Började halv åtta
* Fodrade alla hästar (jag tog oftast "stora stallet" och Ida tog oftast hingststallet)
* Gick iväg och kollade alla fölmärrar + föl samt gav dem grov
* Släppte ut alla hästar i "stora stallet". Vilket Ida och jag oftast hjälptes åt med.
* Sen började jag mocka i stora stallet och man hann oftast större delar av de innan klockan hann bli elva.
* Strax innan elva var det sen dag att byta hingst och ge hingstarna deras lunch.
* Elva var det fika i ca 30 min. Alla tillsammans vilket vart många trevliga pratstunder.
* Mockade om det var något kvar att mocka och sedan la jag in kvällsmaten i alla boxar.
* När båda stallen var klara, hingststallet och stora stallet så började man på "att göra listan". Om inte "L" hade något annat vi skulle prioritera först.
* Följde sedan listan till och från beroende på om något var tvunget att tas innan, tills klockan blev närmare fem. För att då beroende på väder ta in hästarna. Ibland fick de gå in tidigare och ibland senare allt helt beroende på vilket väder det var ute.
* Kolla till och ge fölmärrar + föl havre.

~ Alla dagar skulle även alla hästar som gick på bete och lösdriften kollas! Vilket togs när vi hade tid. Ibland på fm, em eller kvällen beroende lite på hur mycket vi hade att göra och vad. Även ston + föl skulle kollas vilket gjordes på morgonen och kvällen när de fick morgon-/kvällsmat.

Ni får en till bild på Rocky från markebäck <3

De dagar som var semin dagar, vilket var måndag, onsdag och fredag så var det också att ta in hästar till seminering och till dräcktighetskoll. För att sedan även släppa ut dem när de var klara.
Har säkert glömt massor, men är det något ni undrar över så är det bara att fråga! :D

Har tyvärr inga bilder på mina favoriter, då jag inte hade med mig min kamera så mkt.. Tyvärr! :/
Ida har massa bilder, dock fick jag inte visa dem, men hoppas hon lägger upp några iaf!
 
//Jossan

Vad hände EGENTLIGEN?

Jaa.. vad hände egentligen där borta, där det inte ens fanns ett ordentligt internet? Överlevde man? Och det kan jag säga att ja, det gjorde man. Faktiskt. Och det hände massor! Så mycket att jag känner att jag måste lista top 10 händelser på Markebäck eller nåt liknande, haha. Det hände faktiskt så mycket att jag känner att jag får ta det i flera delar! Men för att komma till saken(erna) så börjar vi väl.. and off we go:
 
• Jag upptäckte att jag inte skulle bo ensam hela sommaren, som jag trott. 
Det visade sig att jag hade en sambo (vi bodde ju tillsammans?) de 3 första veckorna som hette Bea. Först trodde jag att det skulle bli asjobbigt att inte vara själv och att Bea skulle vara hur dryg som helst haha, men så blev det inte! Hon var hur schysst som helst och vi var sådär lagom sociala på kvällarna efter en hel dags arbete - passar mig perfekt. Började även bryta mina invanda rutiner med toasts som enda föda (tänk för att jag levde på toasts hela förra sommaren) och lagade riktig mat. Ni vet såndär som varken är fryst färdigmat, mackor eller på något sätt utesluter spis. Typ första gången i mitt liv..?
 
 
 
• Jag var med på en 70-årsfest
Där 70-åringen i fråga fick en konsert med Tom Jones av sina döttrar och två myskankor av sina söner. Japp, ni läste rätt. ANKOR. Fråga mig inte varför eller hur dom kom på idén, men jag måste säga att familjen Bäckgren är bland de skönaste människor jag träffat... Det var runt 80 pers på festen och jag var ombedd att fotografera (vilket jag förstås gjorde). På plats fanns en catering-firma som serverade all mat och var allmänt trevliga allihop. Efter middagen så var det dags för alla som skulle hålla tal att göra det, och jag lyckades tack vare mitt fotojobb snoka lite. Jag fångade ett papper på bild, där det stod ett tal som flera personer skulle hålla (ni kommer fatta när ni ser det) och visste alltså långt i förväg vad de skulle säga! Busigt... 
 
 
SPACE OVERLOAD, WATCH OUT FOR THE NEXT EPISODE OF "WHAT DID REALLY HAPPEN?"

Hopponny?

 
 
Tills dess att blogg.se har slutat dampa så får ni kolla genom den här länken!

Today!

Idag har det vart en ganska soft dag. Vaknade dock strax efter sju av att först Johanna (min syster) kom och hälsade när hon kom hem och sen en stund senare så kom även mamma ner när Jojo hade gått.. Haha så kan de gå, men skönt att båda var hemma och välbehållna! <3

Låg och vände och vred på mig i några timmar och sen gick jag upp när telefonen ringde. Väckte mamma och Jojo rrunt 11 och tyckte att de skulle gå upp och äta frukost med mig vilket de gjorde! Sen har dagen rullat på som vanligt, var en sväng till affären och handlade lite för att kunna baka bullar på eftermiddagen. Hjälpte till att göra degen för att sedan när den jäste så åkte jag till stallet och fixade allt där plus red ut i ca 1½ timme, varav det blev stillastånde ca 30/40 min då jag pratade med dels de här hemma men även en kompis på annan ställe :)
Red även en sväng på travet, dock bara skritt då jag kände att han behövde skrittas i dag och inte bli så pigg å taggad. Vilket till en början var jätte svårt tyckte Rocky, men gick bättre å bättre stundtals iaf (y'
Blir troligen ett ordenkligt pass där någon dag i veckan som kommer, så han får göra sig av med massa energi som de just nu känns som om han bara samlar på sig xD Vilket inte blir jätte kul.. Tur att han inte exploderar utan bara blir pigg, *pust*

I morgon blir det att gå upp något tidigare än i dag för att åka och hjälpa en kompis att flytta sin häst. Får se hur det går, men ska nog gå bra tror jag. Uppdaterar mer om hur det gick i morgon. Efter de blir de iaf att rida ut en sväng troligen nya + vittvång OM det är fint väder! Så han får göra av med lite energi plus komma ut ordenkligt i skog och mark :)

Nu ska jag snart stänga av och sova! See you later!
 
 
 

Mobilblogg!

God morgon, ligger just nu i den nya soffan, som de hade beställt hem tills jag kom hem. Helt okey må jag säga :)

Idag blir de att åka till stallet för att rida ut på en långritt helt själv!
Ska bli skönt att få andas och vara själv en stund!! Nu blir det att slappa en stund sen åka. Lånade jojos mobil för att mobilblogga :))
 


Nya skor

Eftersom mina gamla ridskor slitits ut efter 2 år och är allmänt sönder både inuti och utanpå, så tog jag mig friheten och bad om ett par nya. Eftersom jag älskar de jag har så blev det exakt likadana som jag haft (hur man vet att man börjar bli gammal?!). Ett par såna här ↓
Inne på affären fick jag veta en av anledningarna till att, 1 - varför lädret spruckit på mina gamla skor, och 2 - varför de töjt ut sig så bra efter mina fötter. Jag hade putsat dem med läderfett! Det skulle man tydligen INTE göra eftersom det förstörde lädrets struktur, utan man skulle använda riktiga skoprodukter. Inget mer "jag kan lika gärna putsa skorna när jag ändå putsar sadeln". Aja baja! Jag använder samma medel som mamma har på sina vandrarkängor, ett vax som lätt gnuggas in med hjälp av en strumpa eller liknande.
 
 

Läggdags!

Nej nu håller jag snart på att somna sittandes så nu äre dags för att gå till sängen!

I morgon blir det sovmorgon och sen stallet hela dagen <3
 
Här får ni några bilder från Markebäck, hoppning uppe vid sandfallet:


Hoppas ni gillar de ^^ Mer bilder från MB kommer inom de närmaste dagarna, håll utkik!!
 
 

Mitt Schema!

Som flera av er kanske redan vet så går jag halvdagar i skolan. Vilket oftast är hur skönt som helst!
Fick just reda på hur det mesta på mitt schema kommer se ut, blir säkert någon ändring här och där men ungefär såhär blir det, dock saknas ett ämne men de ska också in på schemat (y'

Själv tycker jag det verkar vara ganska bra förutom hålet mellan Biologi och Fysik på tisdagar, men å andra sidan måste man äta någon gång under dagen :))

Woop Woop!

NY HEADER! :D
syns den inte, tryck f5
 
 

Morgonen..

... hade tänkt ta en lång sovmorgon då det var jätte länge sen sist! Men vaknade vid åtta och konstaterade att de inte var någon idé att försöka somna om.. Utan var bara att gå upp och se glad ut :)

Idag har jag bara tagit de lugnt nästan hela dagen, senare blir det att åka och kolla på en ny lampa till mig och sedan blir det en sväng till stallet. Idag får Rocky vila. Igår städades hela stallet med högtryckstvätt. Vilket var väldigt effektivt! Blev rent och fint överallt :D
Så i natt och idag har stallet stått och lufta + torka så hästarna fick gå ute i natten som var och gissar att de går ute i natt också! :)

Tänkte göra ett inlägg senare om hur det var i Markebäck samt vad vi fick göra där! :)

Har funderat på att skriva en tredje del av "Våran resa tillsammans", vore det intressant att läsa om? :)
 
 
 

Ponnyskrutt!! <3

Hej!
Kom hem igår på dagen, men har varit fullrulle sedan jag kom hem till Örebro, förutom nu i kväll men har haft besök så har inte hunnit blogga x) Ska försöka komma igång med bloggen lite mer har Ida och jag kommit överrens om samt så funderar vi på att ha en tävling, vore det kul? Där vi har ev planer på att lotta ut ett schabrak ^^  Något ni skulle tycka var kul? :)
Har en hel drös med bilder och ev några filmer också. Bilder som Ida har tagit och några filmer som jag har filmat :)

Bjuder på denna fina bild som Ida tog på mig och Rocky! <3
Min ponny är verkligen GULD värld i mina ögon även om han inte är de i era ^^ Han är bäst helt enkelt <3

I morgon kommer nog lite bilder upp, om ni vill se så att säga? :) Finns bilder/film på:
* Poträtt fotografering
* Löshoppning (finns film också, dock bara bakifrån)
* Sandfallet dressyr (finns film också)
* Sandfallet hopp (finns film också)

Vilken vill ni se bilder från? :)


Nystart - Omstart?

Nu är jag hemma igen och tillbaka till min kära, stationära dator hemma hos mamma som har SUPERSNABBT INTERNET! Wihoo. Det betyder uppdatering på svenska och kanske till och med en bloggtävling..? U never know ;) 
 
 
Att sommarjobbet är över innebär också att det snart är skolstart, i mitt fall blir det gymnasiepremiär och en hel drös nytt folk att känna igen och öva hälsningsfraser på. En hel drös med folk som alla har VALT att gå på just den här skolan och inte är där bara för att det är skolplikt. Å andra sidan så har man i princip inget annat val än att gå gymnasiet, för det är otroligt få arbetsgivare som anställer någon utan ens en gymnasieutbildning. Den här hösten är nog första gången jag sett fram emot skolstart sen mellanstadiet haha.
 

Os - Hoppning

Sitter nu inne och kollar på Os hoppningen. Många fina hästar är det allt! :)
Blir snart att gå och byta hingst ute och sen iväg och plocka blåbär, för att sedan i kväll hoppa en sväng uppe på sandfallet! :3

Ska försöka få Ida och filma något skutt iaf, men vi får se hur det går med den saken hon ska hoppa lite med sin ponny också är väl tanken :) Men kan ju alltid hoppas ^^ 
 
 

När trollmor har lagt sina elva små troll...

Sitter och hör bilarna lastas med barn och hundar utanför, Annika åker med barnbarnen och är domare på Askersunds Pay and Jump idag. Jag och Jossan ska snart ut och ta in alla hästar samt fodra hingstarna, efter det väntar promenad till hingstbetet och till sist pajbak. Annika & c:o var och plockade en hel del blåbär - väldigt tacksamt för oss som älskar att baka men inte har tid att plocka!
 
Efter en vecka med för mycket roligt och för lite sömn så har vi backat tillbaka till dagisstadiet där man sover middag, haha. Vilket har resulterat i att vi är vakna längre in på nätterna och får ännu mindre sömn, en ond cirkel det där... Nu ska jag väcka Jossan och tvinga ut henne för intag av hästar!
 
 

Dagen..

... har vart lite knas haha! Men har vart kul de med. Började i morse med att fodra och sen mocka en sjukhage. Var inte kul och kärran blev extremt tung vilket vart lite komiskt x) Men men, vi fixade iaf att ta den från hagen till dyngstacken! (y'

Dagen fortsatte sen som "vanligt" med alla de sysslor som ska göras varje dag, för att sedan åka till Ica. Vilket var planerat att vi skulle vid 14 men blev runt 17 ist :/ Iaf så fick vi massa handlat vilket vi behövde!! :D Så nu kan vi äta massor ;)

Marmelad har blivit min nya favorit på mackan, ihop med ost! Vilket jag inte är ensam om att tycka ^^

Nej nu ska jag fixa lite och sen sova! Hejjsvejjs, p.s. lovade bilder både från löshoppningen och även film samt bilder från ridpassen. Dock är internet inte så bra, så min dator vill inte lägga upp bilder :(( Får prova med Idas dator någon dag!! ;) d.s.


Löshoppning!

Löshoppade båda ponnysarna i går!
Började med Rocky;
Tog med han när vi plockade fram alla grejer på banan för att sedan trava och galoppera fram över bommar. Och sedan höjde vi upp till ett hinder, som blev lite högre allt eftersom! Han var lite svår i början då han inte alltid tyckte som jag, men gick bättre å bättre mot slutet!
Han har tidigare som mest löshoppat ~115 cm. Men igår hoppade han 130 helt felfritt :D Min ponny kan hoppa han ^^ Slutade sen när det gick som bäst för honom och byggde sen om banan då några skulle få rida emellan.

Efter de var de Cristalls tur;
Började även här att skritta henne medan vi byggde om igen, för att sedan trava fram å galoppera fram över lite bommar. Var samma där att de gick lite "trögt å var lite svårt" i början men gick super mycket bättre mot slutet :) Hon slutade på 120 då vi tyckte att hon var så duktig! Hon är ju inte så gamal än. :)
 

Bilder och film återkommer vi med :))
 

RSS 2.0